Afstudeerstage Internationale marketing (E-commerce)

Je gaat aan de slag met de webshop van de organisatie en andere marketing gerelateerde werkzaamheden

Dit ga je leren

De organisatie is actief in de plantensector en heeft momenteel een b2c webshop die erg goed functioneert. Daarnaast zijn ze bezig met het opzetten van een b2b webshop. De organisatie is op zoek naar een student die een bijdrage kan leveren met betrekking tot de webshops (op marketing gebied) en andere marketing gerelateerde werkzaamheden. Werkzaamheden zoals het creëren van content, het opzetten van (betaalde) campagnes via social advertising en Google (SEO/SEA) komen terug in de werkzaamheden. Daarnaast is het mogelijk om mee te denken (op strategisch gebied) met betrekking tot nieuwe campagnes.

De wereld verandert en hier wil onze opdrachtgever graag in meegaan. Daarom zijn zij op zoek naar een gemotiveerde en proactieve stagiaire die het team op marketing en communicatie vlak gaat versterken. Je gaat meedenken hoe zij hun verhaal op een goede en innovatieve manier kunnen overbrengen. Jij gaat kijken hoe het bedrijf het beste naar buiten kan worden gebracht. Je gaat het team ondersteunen met diverse taken en daarnaast is er ruimte om aan je scriptie te zitten. De organisatie wilt de Duitse markt benaderen, aan jou de taak om daar een passend marktonderzoek voor te doen en een marketingplan te schrijven.

De organisatie is internationaal actief, dus de Engelse taal is ontzettend belangrijk. Daarnaast is Duitsland en Frankrijk een belangrijk afzetgebied, dus kennis van deze taal is een grote pre.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag begint met een kopje koffie wat jouw frisse energie een boost geeft. Met jouw enthousiasme en creativiteit ga je onder andere met de volgende werkzaamheden aan de slag:

- Opvolgen van marketingcampagnes die op de communicatieagenda staan
- Meehelpen met de dagelijkse marketingwerkzaamheden
- Brainstormen over innovatieve nieuwe marketingmiddelen
- Social media beheer
- Webshop beheer
- Content creatie
- Marktonderzoek
- Marketingplan

Je krijgt alle ruimte om met creatieve ideeën te komen. Al met al een veelzijdige en leerzame stage waar je ook echt kan bijdragen aan het succes van de organisatie.

Dit ben jij

- Innovatief
- Energiek
- Proactief
- Leergierig
- Creatief
- Analytisch
- Goede beheersing van de Engelse taal
- Goede beheersing van de Duitse - en/of Franse - taal is een pre

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de plantenindustrie. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op een afdeling marketing met leuke collega’s. Zij houden zich bezig met marketingactiviteiten

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Diverse afstudeerstage