Afstudeerstage internationaal marktonderzoek (nieuwe productlijn)

Je gaat een marktonderzoek doen naar het lanceren van een nieuwe productlijn

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is een sterk groeiende organisatie in de levensmiddelen branche. Ze doen de distributie in West-Europa van voedingsmiddelen en schoonmaakmiddelen.

Voor een nieuwe biologische productlijn willen ze een internationaal marktonderzoek (ook Nederland) uitvoeren om te kijken hoe ze de markt goed kunnen benaderen. Aan jou de taak te onderzoeken waar de kansen liggen binnen de nieuwe internationale markt. Dit ga je doen door middel van een internationaal marktonderzoek. Het doel van dit onderzoek is om andere markten in kaart te brengen en een adviesplan te schrijven om deze te bereiken. Het gaat wel over internationale markten. Tijdens jouw afstudeerstage komen de volgende onderwerpen aan bod:

- SWOT-analyse
- Potentiële afnemers in kaart brengen (marktonderzoek)
- Marketingstrategie bepalen
- Het schrijven van een adviesplan

Het doel van jouw adviesplan is om alle kansen en bedreigingen van deze markt in kaart te brengen en uiteindelijk natuurlijk de omzet verhogen. 3 dagen per week mag je actief aan het onderzoek zitten.

Daarnaast wilt de organisatie dat je 2 dagen per week actief gaat meewerken als marketing medewerker.De organisatie is actief op Social Media. Zo hebben ze een Facebook en Instagram pagina voor het promoten van de producten in het assortiment. Het doel van de werkzaamheden is het uitbreiden en professionaliseren van deze activiteiten, zodat het bedrijf en producten meer bekendheid krijgen. Ook willen ze
een pagina op Linkedin activeren.


Wat zijn de verantwoordelijkheden?
• Beheer van Social Media kanalen Instagram, Facebook en Linkedin;
• Het creëren van tekst om de producten te promoten;
• Het maken van foto’s voor de Social Media kanalen;
• Creëren van content voor marketing op Social Media

* een deel van de werkzaamheden zullen thuis worden uitgevoerd, dit i.v.m. Covid.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je krijgt alle ruimte om een goed onderzoek te doen. Jij kijkt naar de mogelijkheden op internationaal gebied en beheerst de Engelse taal. Daarnaast staat de organisatie open voor jouw initiatieven en krijg je de kans om ook mee te draaien binnen het bedrijf. Zo kun je het team bijvoorbeeld ondersteunen met wat marketingactiviteiten.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Beheersing Nederlandse en Engelse taal
- Ervaring met social media of marketing
- Commercieel

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is een sterk groeiende organisatie in de levensmiddelen branche. Ze doen de distributie in West-Europa van voedingsmiddelen en schoonmaakmiddelen. Er is een werkplek aanwezig en HBO begeleiding van toepassing.
group
5+ medewerkers
mood
Familiebedrijf
local_bar
Open en informeel