Afstudeerstage internationaal marktonderzoek bij een technische organisatie

Je gaat aan de slag met een internationaal marktonderzoek!

Dit ga je leren

De organisatie wilt gaan onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in Duitsland, Engeland en Frankrijk (kan mogelijk worden afgebakend). Deze landen worden gezien als een interessant targetgebied om uit te breiden m.b.t. de dienstverlening. Aan jou te taak om te onderzoek wat de mogelijkheden zijn en daar een adviesplan voor te schrijven.

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de (potentiële) markt waarop het bedrijf actief is. Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven

De organisatie is een technische onderneming gefocust op de landbouw. Gedurende de afstudeerstage kan jij je fulltime bezig houden met het onderzoek. Het onderzoek kan vrij zelfstandig worden uitgevoerd, uiteraard is er ruimte voor verdiepende vragen.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten in Engeland, Duitsland en Frankrijk en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Kan goed analyses maken
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Proactief

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in tuinbouwprojecten en er werken 26 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als redelijk informeel en ambitieus.

Je krijgt bij dit bedrijf begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is redelijk te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto kan handig zijn.
group
20+ medewerkers
mood
Redelijk informeel!
local_bar
Leuk internationaal bedrijf!