Afstudeerstage internationaal marktonderzoek bij een grote uitgeverij

Je doet onderzoek naar de uitgeverijen in Europa

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de (potentiële) Europese markt. Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden?

De organisatie wil als uitgeverij kijken welke mogelijkheden er liggen op de Europese markt.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- Onderzoeken wat de marktomstandigheden zijn
- Per potentieel land bekijken wat de kansen en problemen kunnen zijn
- Welke uitgevers er zijn
- Staan uitgevers open voor een samenwerking in de vorm van licentiehouder of partnerschap

Naast het onderzoek bestaat er de mogelijkheid dat je met de eigenaar naar een potentiële partner reist om daar te onderhandelen over een samenwerking.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Het onderzoek staat centraal. Het doel van je onderzoek is om uiteindelijk een goed beeld te geven hoe de uitgevers er in Europa uitzien en welke mogelijkheden er voor de organisatie liggen.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Ben jij op zoek naar een zelfstandige en uitdagende internationale opdracht? Dan past deze opdracht bij jou!

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is een uitgeverij die al tientallen jaren een jongerenblad uitbrengt. Het magazine verschijnt iedere twee weken en staat vol met strips, verhalen en leuke weetjes.
Het is een echt familiebedrijf, ooit opgericht door de grootvader van de huidige directeur en al die tijd in de familie gebleven. Er werken in totaal 11 medewerkers.

Je krijgt goede begeleiding en ondersteuning op HBO niveau, maar tegelijkertijd wordt er veel van je verwacht. Als stagiair moet je proactief aan de slag gaan, zelf mogelijke kansen zien of deze ontdekken. Je stagebegeleider moet jou afremmen in je stortvloed aan creatieve ideeën! Je ontvangt veel vrijheid in je werk, ruimte voor eigen ontwikkeling en budget om een vervolg te geven aan je plannen.

Je ontvangt een prima stagevergoeding en het bedrijf is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Je kan mee op zakenreis in het buitenland