Afstudeerstage internationaal marktonderzoek

Je gaat aan de slag met de uitvoer van een marktonderzoek

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is een organisatie die zich richt op verkoop en advies omtrent elektrotechnische producten. Hierbij richten ze zich op diverse Europese landen. De insteek is hierbij om een van de producten die ze verkopen beter in de markt te gaan zetten. Dit is waar jij je als afstudeerstagiair mee bezig zal gaan houden.

Het doel van dit onderzoek is om andere markten in kaart te brengen en een adviesplan te schrijven om deze te bereiken. Het gaat wel over internationale markten. Tijdens jouw afstudeerstage komen de volgende onderwerpen aan bod:

- SWOT-analyse
- Potentiële afnemers in kaart brengen (marktonderzoek)
- Marketingstrategie bepalen
- Het schrijven van een adviesplan

Het doel van jouw adviesplan is om alle kansen en bedreigingen van deze markt in kaart te brengen en uiteindelijk natuurlijk de omzet verhogen.

Je zal je gedurende deze fase voor het grootste deel met de opdracht bezig houden. Daarnaast wordt van je verwacht dat je nog kleine meewerktaken oppakt. Hierbij kan je denken aan marketing activiteiten die voortvloeien uit jouw onderzoek. Enerzijds zullen dit marketing activiteiten specifiek voor het product waar jij je in je onderzoek opricht, anderzijds zullen het ook activiteiten voor de organisatie als geheel zijn. Naar verwachting ben je met de meewerktaken ongeveer 2 dagen per week bezig en kun jij je 3 dagen per week gaan richten op je onderzoek.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je krijgt alle ruimte om een goed onderzoek te doen. Jij kijkt naar de mogelijkheden op internationaal gebied en beheerst de Engelse taal. Daarnaast staat de organisatie open voor jouw initiatieven en krijg je de kans om ook mee te draaien binnen het bedrijf. Zo kun je het team bijvoorbeeld ondersteunen met wat marketingactiviteiten.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Gemotiveerd
- Beheersing Engelse taal
- Commercieel

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de verkoop van elektrotechnische producten en er werken 10 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als open en informeel.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is niet zo goed te bereiken met het openbaar vervoer dus het scheelt veel reistijd als je ook een auto tot je beschikking hebt.
group
5+ medewerkers
mood
Open en informeel
local_bar
Een interessant onderzoek!