Afstudeerstage internationaal marktonderzoek

Je gaat je bezig houden met de trends en ontwikkelingen van de mobiliteitsbranche

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de (potentiële) markt waarop het bedrijf actief is. Je gaat tijdens je afstudeerstage onderzoek doen naar de markt binnen de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast krijg je alle vrijheid om met jouw frisse blik te kijken naar de huidige dienstverlening, om vervolgens ook advies uit te brengen naar wellicht een nieuwe dienst.

Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen, mogelijke nieuwe/ extra diensten en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden? Het marktonderzoek wat je oplevert aan de organisatie zal Engelstalig geschreven worden om vervolgens gedeeld te worden met het hoofdkantoor in Duitsland.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven

Je zal tijdens je afstudeerstage 3 dagen in de week bezig zijn met het onderzoek en zal je 2 dagen de organisatie helpen met haar verkoopdoelstellingen. De organisatie krijgt namelijk elke week warme leads binnen en zal je tijdens jouw afstudeerstage verantwoordelijk zijn om deze op te pakken. Je krijgt veel vrijheid en er zijn mogelijkheden om ook zelf mee te gaan naar verkoopgesprekken met klanten.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Je beheerst de Engelse taal uitstekend

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de mobiliteitsbranche en er werken 6 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is niet goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is handig. Naast de stagevergoeding krijg je bij deze afstudeerstage de reiskosten volledig vergoed!
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Gezellige vrijdagmiddagborrels