Afstudeerstage internationaal marktonderzoek

Je gaat aan de slag met een marktonderzoek

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf dat zich internationaal wil uitbreiden in de Belgische markt. Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de (potentiële) markt waarop het bedrijf actief is.

Aan jou de taak te onderzoeken waar de kansen liggen binnen de nieuwe internationale markt. Het doel van dit onderzoek is de Belgische markt in kaart te brengen en een adviesplan te schrijven om deze te bereiken. Tijdens jouw afstudeerstage komen de volgende onderwerpen aan bod:

- De huidige situatie in kaart brengen
- Trends en ontwikkelingen op de markt
- Potentiële afnemers in kaart brengen (marktonderzoek)
- Marketingstrategie bepalen
- Het schrijven van een adviesplan

Het doel van jouw adviesplan is om alle kansen en bedreigingen van deze markt in kaart te brengen en uiteindelijk jouw stagebedrijf verder laten groeien.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen in een groot warehouse van bloemen waarna je bovenaan de trap een leuk bekleed kantoor binnenkomt met jonge collega's, die tussen de planten en fijne werksfeer met jou aan het werk zijn.

Je start de dag met een praatje en een kopje koffie met je collega's en gaat vervolgens aan de slag met je afstudeeronderzoek. Je krijgt alle ruimte om een goed onderzoek te doen. Jij kijkt naar de mogelijkheden op de Belgische markt van de organisatie. Daarnaast staat de organisatie open voor jouw initiatieven en krijg je de kans om ook mee te draaien binnen het bedrijf. Zo kun je het team en de organisatie beter leren kennen door bijvoorbeeld het ondersteunen in diverse marketingactiviteiten.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Initiatief

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in het online verkopen van bloemen aan klanten (b2b) en de afgelopen 7 jaar uitgebreid naar de Belgische en Duitse markt. De organisatie werkt met +/- 80 medewerkers en op het kantoor zijn ze met 6 man. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel en gezellig waar de gemiddelde leeftijd onder de 30 zit.

Bloomer blijft groeien en heeft een vast klantenbestand van 130 klanten per week. Ze onderscheiden zich door net iets meer aandacht te besteden aan de klant waarbij ze bijvoorbeeld een persoonlijke agenda samenstellen.

Je komt te werken op het kantoor van Bloomer met zes andere jonge collega's waar je aan de slag zal gaan aan met een marktonderzoek.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen Studenten Bureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is prima te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet perse nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Hecht team