Afstudeerstage internationaal marktonderzoek

Jij gaat kijken waar nog markt te winnen is met de huidige producten

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de (potentiële) markt waarop het bedrijf actief is. Je onderzoekt de trends en ontwikkelingen op de markt, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf. Op welk segment moeten zij zich richten en waarmee moet het bedrijf rekening houden? Je houdt hierbij rekening met het huidige assortiment en kijkt waar nog mogelijke groei ligt.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken.

Dit ben jij

- Weet van aanpakken
- Je weet een toegevoegde waarde te bieden
- Jij weet jezelf te ontwikkelen
- Kritisch ingesteld
- Zelfstandig
- Affiniteit met ondernemerschap en finance

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de veiligheid van machinale producten en er werken 50+ medewerkers binnen het bedrijf. In Nederland werken er daarvan ongeveer 20 medewerkers . Het bedrijf is internationaal actief waardoor het ook geschikt is voor international business management studenten. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel en nuchter.

Je komt te werken op een afdeling marketing met een aantal collega’s waarbij jouw tijd vooral besteed zal worden aan het onderzoek.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
50+ medewerkers
mood
Open en nuchter
local_bar
Volop in ontwikkeling!