Afstudeerstage Customer Journey

Jij gaat aan de slag met de website optimalisatie van een elektrotechnisch bedrijf!

Dit ga je leren

Jouw afstudeerbedrijf is actief in de elektrotechniek. Zij leveren de technische dienst voor diverse partijen die grofweg in drie takken op te delen zijn, waaronder ook de bekende tankstations in Nederland. Hierbij kun je denken aan het oplossen van alle soorten storingswerkzaamheden, zoals cameratechnieken, schakelkasten, intercoms, verlichting maar ook gevaarlijke klussen in explosieve ruimtes.

Als afstudeerstudent ga jij de complete customer journey stap voor stap in kaart brengen, waarbij je het proces dat de klant doorloopt van eerste interesse tot aan aankoop nagaat. Hierin komt het volgende aan bod:
- Met welke verschillende touch points komt de doelgroep in aanraking?
- Wat is het beslissende moment voor de aankoop van de dienst?
- Hoe ervaren de klanten de verschillende stadia in de customer journey?
- Wat gaat goed, waar gaat het mis en wat kan beter?
- Wat is de ideale online communicatiestrategie om deze journey te matchen?

Het bedrijf wil de klantbeleving graag optimaliseren via hun eigen website. Het uiteindelijke resultaat is meer interactiviteit met de klant. Door het meten van de ervaringen en emoties achter de klantbeleving kan de organisatie beter inspelen op de doelgroep. Jij schrijft een adviesplan waarin je advies geeft over de te volgen online communicatiestrategie. Dit met als doel de klant meer te binden aan het bedrijf.

Zo ziet jouw dag eruit

Je start jouw dag met een kopje koffie en gaat aan de slag met het in kaart brengen van de customer journey. Je maakt zichtbaar hoe de interactie met een klant op dit moment verloopt tijdens de verschillende fases. Hiermee wil en ga jij de klantbeleving verbeteren. Je schrijft aanbevelingen voor het bedrijf over hoe zij het best de website kunnen verbeteren en welke communicatie daarvoor op de website gebruikt moet worden.

Dit ben jij

Kan jij in het hoofd van een doelgroep kruipen? Heb jij een goed staaltje mensenkennis? Bijt jij je vast in een traject en laat je dan niet meer los? Dan zoeken wij jou!
- Jouw onderzoeksvaardigheden zijn uitstekend!
- Vloeiend Nederlands (woord en geschrift)
- Zelfstandig
- Nieuwsgierig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is een elektrotechnisch bedrijf en er werken gemiddeld 15 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als toegankelijk en leergierig.

Jij zal met meerdere (professionele) collega's samenwerken om jouw onderzoek tot een succes te maken. Het bedrijf werkt met meerdere stagiaires samen, maar dan op het gebied van elektrotechniek.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een ontzettend goede stagevergoeding.
group
5+ medewerkers
local_bar
Resulteert jouw plan in goede resultaten? Dan ontvang je dubbel je vergoeding!