Afstudeerstage e-commerce bij een internationale aanbieder

Tijdens jouw afstudeerstage ga je de online strategie van jouw stagebedrijf onderzoeken en bepalen.

Dit ga je leren

Voor deze vacature zoek ik een student die zo snel mogelijk zou willen beginnen of in september wil starten met zijn afstudeertraject!

Tijdens jouw afstudeerstage help je dit bedrijf met het onderzoeken van de markt waarop het bedrijf actief is. Het bedrijf heeft al een mooie klantenkring in Nederland maar wil dit gaan uitbreiden. De producten bereiken de eindconsument nu via supermarkten en andere detailhandels. Jij als afstudeerstudent gaat de mogelijkheden van e-commerce onderzoeken. Kan het bedrijf een direct online kanaal richting de eind consument gebruiken en zo ja? Hoe gaat dit dan in zijn werk? Ze hebben nu een webshop die ze willen lanceren.

Jij zal de trends en ontwikkelingen op de markt onderzoeken, de concurrenten die zich op de markt bevinden, de mogelijke doelgroepen en uiteindelijk doe je aanbevelingen aan het bedrijf. Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze afstudeerstage zijn:
- De huidige situatie in kaart brengen
- Concurrentieonderzoek
- Doelgroeponderzoek
- Aanbevelingen doen
- Implementatieplan schrijven

Naast jouw onderzoek zal je ook wat dagelijkse werkzaamheden oppakken. Natuurlijk ga je geen koffie halen of boodschappen doen. Jij mag jouw onderzoek meteen uitwerken in de praktijk. Je kan jouw eigen conclusies en aanbeveling dus in de praktijk zien floreren!

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je daarnaast ook nog wat meewerken.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief en ondernemend
- Gemotiveerd en enthousiast
- Nieuwsgierig en leergierig
- Commerciële instelling
- Extravert
- Kan tegen een stootje

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de verkoop van huishoudartikelen n er werken 8 full-time medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je zal begeleid worden door de eigenaar en zijn rechterhand binnen het bedrijf. Je kan dus door middel van korte lijntjes snel alle nodige informatie verzamelen. Deze 2 heren hebben ook erg veel baat bij jouw onderzoek dus zullen je graag ondersteunen. Deze ondersteuning kan je ook beschrijven als HBO-waardig aangezien ze beide de HBO hebben afgerond. Ze houden zich nu voornamelijk bezig met de afspraken tussen het bedrijf en de leveranciers en tussen bedrijf en klanten.

Daarnaast is het bedrijf erg makkelijk te bereiken. Het ligt op steenworp afstand van het station en als je een auto hebt, wat niet nodig is, kan je praktisch voor de deur parkeren.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Prachtig huis als kantoor