Afstudeerstage branding

Je gaat bij een kledingmerk aan de slag met de marketing

Dit ga je leren

De organisatie waar je komt te werken is actief in de verkoop van duurzame kleding. De kleding wordt voornamelijk in Nederland en België verkocht. Momenteel hebben zij meerdere agenten (salesmedewerkers) in dienst om de producten ook in andere landen te verkopen.
Denk aan Duitsland en Scandinavië.

Elk halfjaar werken zij samen met één of twee studenten. Zij hebben genoeg ervaring met begeleiden.

Tijdens jouw afstudeerstage zijn er twee richtingen waar je uit kan kiezen. Ze zijn op zoek naar een student die de gehele branding kan onderzoeken en implementeren. Hoe positioneren zij zich? Welke sociale media kanalen kunnen zij beter inzetten om hun missie en visie beter naar buiten te brengen?

Of je richt je meer op de online sales. Hoe kunnen zij ervoor zorgen dat zij meer producten gaan verkopen. Dit kan B2B zijn en B2C.

Hiervoor wil het bedrijf de markt geanalyseerd hebben, waarna jij een online marketing plan gaat schrijven. Daarnaast kan je meekijken met het hele proces om de precieze business van het bedrijf in kaart te brengen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het meekijken met een fotoshoot.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Naast je onderzoek werk je 2,5 dag mee. Dit is gericht op jouw onderzoek.

De organisatie bestaat uit 15 medewerkers. 4 medewerkers zijn gevestigd in Amsterdam en de overige medewerkers werken als agenten in het buitenland.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig
- Affiniteit met kleding

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in kleding en er werken 15 medewerkers binnen het bedrijf, het is namelijk een ontzettend veelzijdige en dynamische organisatie. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Duurzame kleding