Afstudeerstage logistieke procesoptimalisatie

Jij gaat aan de slag met procesoptimalisatie bij een internationaal logistiek bedrijf

Dit ga je leren

In jouw afstudeerstage ga je aan de slag met het optimaliseren van de processen binnen jouw toekomstige stagebedrijf. Je gaat aan de slag met het uitvoeren van data-analyses, maar de focus binnen deze (afstudeer)stage ligt voornamelijk op het optimaliseren van processen van een nieuw ware house management systeem (WMS).

Deze organisatie heeft een warehouse met 9.000 locaties, zij willen graag dat jij aan de slag gaat met het in kaart brengen van waar welke goederen het beste geplaatst kunnen worden, maar ook of het efficiënter ingedeeld kan worden. Hierin moet dus een efficiencyslag plaatsvinden. Gezien jouw toekomstige stagebedrijf elk jaar groeit, maar het magazijn hetzelfde blijft, is het een uitdaging om met dezelfde ruimte mee te groeien. Het doel is om uiteindelijk te groeien naar 13.000 locaties, zodat er meer verwerkt kan worden. Het mag dus duidelijk zijn dat jij met deze logistieke afstudeersage van grote waarde bent!

Daarnaast is het belangrijk dat er meer kennis van de voorraad beschikbaar wordt, zodat daar nauwkeuriger mee gewerkt kan worden. Op die manier kan er ook beter ingespeeld worden op de piekmomenten voorafgaand aan de zomer en de winter. Hierbij is het ook belangrijk dat weet hoe een gemiddeld WMS werkt, bijvoorbeeld door een eerdere ervaring in de logistiek.

Kortom, er ligt een grote uitdaging op het gebied van procesoptimalisatie van het WMS. Tijdens dit proces wordt je begeleid door 2 medewerkers die verantwoordelijkheid dragen rondom procescontroles. Bij hen kun je terecht met jouw vragen, zodat het rendement van jou scriptie zo hoog mogelijk is. Het is voor dit onderzoek belangrijk dat je vier dagen op locatie bent, je krijgt van de organisatie een eigen werkplek en laptop zodat je bij alle benodigde documenten kan. Tijdens deze vier dagen op kantoor kan je volledig aan je onderzoek, maar om een goed beeld over de processen te krijgen zal je, vooral in het begin, met verschillende afdelingen meewerken. Werkzaamheden waar jij tijdens het afstuderen te maken krijgt zijn dan ook:
- Proces inzichtelijk krijgen door mee te werken en collega's te interviewen
- Data verzamelen en verwerken
- Inzicht krijgen over het WMS (Manhattan)
- Bijwonen van vergaderingen met stakeholders

Denk jij dat deze uitdaging goed bij jou past? Reageer dan direct!

Zo ziet jouw dag eruit

Door jouw frisse blik als (afstudeer)stagiair kun jij het bedrijf helpen met het optimaliseren van de processen binnen het bedrijf. Hierdoor kun jij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. Ondanks dat het bedrijf relatief groot en internationaal is, is er een hele informele sfeer binnen de organisatie. Binnen je stage word je dus echt onderdeel van het team en telt jouw mening!

Haal jij energie uit het analyseren van processen en vind jij het een uitdaging om bij te dragen aan het kwaliteitsbeleid? Daarnaast is het aan jou om medewerkers te overtuigen van jouw onderzoeksresultaten!

Dit ben jij

✔ Analytisch
✔ Proactief
✔ Logistieke achtergrond
✔ Je vindt het geen probleem om Engels te spreken

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in outdoor- en wintersportkleding en er werken in de piekseizoenen 100 medewerkers binnen het bedrijf. Het is een echt familiebedrijf, met het hoofdkantoor in Zweden. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je wordt begeleid door de twee procescontrollers, bij hen kun je terecht met al je vragen en/of voor feedback!
Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is redelijk goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet per se nodig!
group
50+ medewerkers
mood
Informeel en nuchter
local_bar
Hoofdkantoor zit in Zweden!