Afstudeerstage data en software engineer bij een grote organisatie in de retail

Jij gaat een procesverbetering toepassen op het gebied

Dit ga je leren

Ben jij op zoek naar een stage waarbij je data kan omzetten naar klantbehoeftes aan de hand van ICT? Dan is dit de perfecte afstudeerstage voor jou!

Jouw toekomstige stagebedrijf is een leverancier in de retail. Dagelijks leveren ze aan honderden supermarkten verspreid door heel Nederlands. De afgelopen jaren wordt er meer aandacht besteed aan betere IT systemen, maar op het gebied van inkoop voor klanten kan nog veel verbeterd worden. Op het moment wordt dit gedaan aan de hand van Excelbestanden, maar het doel is om dit te digitaliseren. Aan jou de taak om hierover mee te denken en een begin te maken aan de uitwerking!

Als afstudeerder ICT ga jij je bezig houden met het bouwen van software in de backend. Je zal van A tot Z bezig zijn met het bouwen van (nieuwe) features, het door ontwikkelen van bestaande software, het oplossen van bugs en het beheren van de software. Je werkt zelfstandig, maar krijgt veel ruimte voor eigen inbreng. Jij zal de uitkomsten van jouw onderzoek presenteren aan jouw stagebegeleider en uiteindelijk aan het MT.

Werkzaamheden die jij zal gaan uitvoeren zijn:
- Data-analyses maken
- meewerken aan back-end applicatie
- Excel databestanden optimaliseren
- Procesoptimalisatie toepassen

Zo ziet jouw dag eruit

Je begint je dag met een warme kop koffie of thee en kletst nog wat met een collega bij het koffiezetapparaat. Vervolgens zal je eerst een scrumsessie bijwonen, waarin de concrete deliverables besproken gaan worden. Direct daarna ga je aan de slag met het ontwikkelen van nieuwe features en oplossingen. Nadat je de code hebt getest kom je erachter dat nog niet alles optimaal werkt. Zodoende ga je aan de slag om je code te debuggen. Nadat je je code nog een keer hebt getest concludeer je dat je code goed werkt en alle features voor die dag zijn gebouwd, dus sluit je je laptop af.

Dit ben jij

✔ Je hebt kennis van Python en Excel
✔ Je volgt momenteel een opleiding op HBO/WO niveau richting ICT
✔ Je krijgt energie van het bouwen van features
✔ Je bent op zoek naar een gave afstudeeropdracht

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de retail. De sfeer binnen de organisatie is het beste te omschrijven met het motto “work hard, play hard”. 

Omdat het een middelgroot bedrijf betreft, is er uitstekende begeleiding, maar krijg je ook veel verantwoordelijkheid. De stagevergoeding is marktconform. Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.


De organisatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een auto is niet nodig. 

group
100+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Lekkere lunches