Afstudeerstage HR

Jij gaat aan de slag met vergrijzing!

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf biedt jou de mogelijkheden om alles te weten te komen over de HRM taken die je later zal toepassen in het bedrijfsleven. Het is de bedoeling dat je twee dagen gaat meewerken en 3 dagen je focus zal hebben op het onderzoek. Op dit moment werken er ongeveer 80 medewerkers en is de gemiddelde leeftijd 49. Dit is aan de hoge kant. Ook is er een verzuim van 10%. De organisatie wilt de gemiddelde leeftijd omlaag schroeven maar ook zeker het verzuim!

Veel werknemers zullen de organisatie gaan verlaten en is het aan jou de taak om te kijken hoe je nieuw jong personeel gaat vinden en uiteindelijk laat binden en boeien! Natuurlijk ga je ook aan de slag met het verzuim en ga je er voor zorgen dat het ouder personeel vervangende werkzaamheden kunnen gaan uitvoeren.

Taken en werkzaamheden die je kan oppakken tijdens je HR afstudeerstage zijn onder andere:

- Voortgangsgesprekken
- Regelen van verlof en verzuim
- Administratieve werkzaamheden (zoals contracten)
- Wet en regelgeving
- Medewerkerstevredenheidsonderzoek
- Werving & selectie
- Meehelpen met het opzetten van workshops en events
Afstudeerstage HR

Zo ziet jouw dag eruit

Vanaf het station Lochem is het ongeveer 15 minuten fietsen. Het is dus handig als je een auto ter beschikking hebt. Je komt aan op kantoor, begroet je collega's, pakt een kop koffie en gaat lekker aan de slag. Er werken in totaal 80 medewerkers maar op kantoor zijn ze met 4 fte. Jouw begeleider is tevens algemeen directeur. Hij staat helemaal achter dit project en wilt graag dat dit zo snel mogelijk opgepakt gaat worden. Kortom een ideale HR afstudeerstage voor jou om veel te leren en ervaring op te doen!

Dit ben jij

- Pro- actief
- Zelfstandig
- Volgt een HBO studie richting MER of HRM
- Je bent flexibel en wilt ook ondersteunende werkzaamheden oppakken

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de logistiek en er werken 80 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als plat, informeel en gezellig!

Op kantoor zitten 4 medewerkers. Zij houden zich onder andere bezig met administratie, planning, financiën en hrm. Jouw begeleider heeft een HBO diploma richting bedrijfseconomie maar zit al jaren in het vak!

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is slecht te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is wel nodig.
group
50+ medewerkers
mood
Plat en informeel
local_bar
Ze werken voor Friesland Campina!