Afstudeerstage procesoptimalisatie

Je gaat de processen van A tot Z in kaart brengen en schrijft een adviesplan!

Dit ga je leren

In deze afstudeerstage ga je aan de slag met een procesoptimalisatie. Volgend jaar draagt de huidige directie het stokje van de organisatie over aan de toekomstige directeur. De directie wil de organisatie graag op een goede manier overdragen. Het bedrijf is de laatste jaren sterk gegroeid, maar de processen zijn eigenlijk nooit echt goed in kaart gebracht. Momenteel merkt de directie dat een aantal processen nog niet optimaal verlopen. Zo is er onder het personeel nog veel onduidelijkheid over de verantwoordelijkheden van bepaalde taken en processen. In het bedrijfsproces komen momenteel redelijk wat fouten naar voren in de administratie. Zo komen pakbonnen niet altijd terug en gebruikt het personeel nog steeds papier om dingen vast te leggen. Doordat ze niet met de digitalisering zijn meegegaan komen er veel fouten naar voren en nemen taken meer tijd in beslag. De organisatie wil hierin graag een verbeterslag in maken. Jij gaat tijdens jouw afstudeerstage aan de slag met het in kaart brengen van het hele proces van A tot Z. Hierbij kijk je naar de volgende onderdelen:
- orders
- bestellingen
- productie
- logistiek en levering
- facturatie
- aftersales

In jouw afstudeerstage ga je aan de slag met een analyse van de huidige processen, faalkosten, risico’s en kwaliteit en het interviewen van medewerkers. Tijdens jouw afstudeerstage zoom je in op het productie proces, het verkoop proces en het logistieke proces. Aan de hand van je analyse bepaal je verbeterpunten en schrijf je een rapport met daarin jouw advies voor een procesoptimalisatie.
Afstudeerstage procesoptimalisatie

Zo ziet jouw dag eruit

Door jouw frisse blik als afstudeerstagiair kun jij het bedrijf helpen met het optimaliseren van de processen binnen het bedrijf. Hierdoor kun jij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. In dit bedrijf is ruimte voor verbetering en vooruitgang en dus een mooie kans voor jou. Een kop koffie en een praatje met je collega’s is iets waar je de dag mee begint om rustig op te starten.

Vind je het leuk om processen te analyseren en er met jouw frisse blik naar te kijken? Zie jij het als een uitdaging om te zorgen voor een optimaal kwaliteitsbeleid? Kun je daarnaast met je enthousiasme ook de medewerkers overtuigen van het nut van jouw rapport? Dan is dit zeker een geschikte afstudeerstage voor jou.

Jouw adviesrapport draagt bij aan de groei en vooruitgang van de organisatie.

Dit ben jij

- Open
- Enthousiast
- Energiek
- Goede communicatieve vaardigheden

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van kwalitatief hoogwaardige slaapkamer producten, zoals boxsprings en matrassen. Ze leveren deze producten aan de nationale en internationale hotelwereld. Ook werken ze veel samen met platforms zoals VT Wonen. Daarnaast leveren ze ook producten aan retailers in Nederland. Het mooie van dit bedrijf is dat ze nooit stil staan en altijd denken aan nieuwe kansen. Ze denken na over nieuwe productlijnen en zoeken partnerships met designers. Verder is er ook een mooie showroom waar klanten de producten kunnen bekijken.

Binnen de organisatie werken 12 FTE op het gezellige kantoor in Tilburg. Je krijgt goede begeleiding op HBO-niveau en ook vrijheid om mee te denken. De sfeer is erg gemoedelijk, er is ruimte voor humor en iedere vrijdag is er een borrel.

Vanaf Tilburg station is het kantoor goed bereikbaar. Heb je een eigen auto? Dan krijg je natuurlijk reiskosten!
group
5+ medewerkers
mood
Gemoedelijk
local_bar
Vrijdagmiddagborrel