Afstudeerstage IT Auditor

Ontwikkel jezelf als IT Auditor binnen een accountants kantoor

Dit ga je leren

Tijdens deze afstudeerstage wordt je opgeleid tot IT auditor, een (redelijk) nieuwe functie binnen dit accountants kantoor in Amsterdam! De werkzaamheden richten zich op het verlenen van IT audit ondersteuning en het uitvoeren van bestandsanalyses. Een IT-auditor oordeelt en adviseert over IT in bedrijven en organisaties. Als professional is hij de aangewezen deskundige om een onafhankelijke beoordeling uit te voeren. Het vakgebied werd aanvankelijk aangeduid als EDP-auditing (Electronic Data Processing).Tegenwoordig geven we de voorkeur aan de aanduiding ‘IT-auditing’.

Naast bovenstaande werkzaamheden zal je samen met je buddy de verdere kneepjes van het vak leren en krijg je ook de mogelijkheid om een waardevol onderzoek/opdracht te doen voor jouw afstuderen! Hiervoor krijg je dan ook minimaal 2 dagen de tijd voor. Het onderwerp van je onderzoek wordt in overleg met jou besproken en is afhankelijk van jouw interesses. Bij deze stage zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Zo start je carrière als IT-auditor bij de start van jouw afstudeerstage!

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
- Ondersteunt de IT auditor bij het uitvoeren van IT audits of advies werkzaamheden.
- Legt werkzaamheden vast in het dossier
- Stelt onder begeleiding van de IT auditor of Senior Manager IT audit werkprogramma’s op
- Voert bestandsanalyses uit
- Werkt de bestandsanalyses uit
- Onderhoudt contact met de cliënt voor zover gegevens nodig zijn voor de uitvoering van de opdracht (dit in
overleg met zijn/haar leidinggevende)

Benieuwd naar meer informatie of geïnteresseerd in een kennismaking? Laat dan snel je interesse achter of neem telefonisch contact met mij op!

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag is divers omdat je je met verschillende aspecten bezighoudt van je onderzoek en de werkzaamheden als beginnend IT-Auditor. Samen met de twee andere IT auditors bespreek je de week en de werkzaamheden die onder jouw verantwoordelijkheden komen te vallen. Vervolgens ga je aan de slag en leer je snel het vak en het bedrijf kennen! Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor jouw afstudeeropdracht.

Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

✔ Flexibel
✔ Resultaatgericht
✔ Teamplayer
✔ Stressbestendig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief als accountants kantoor en er werken 75 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als formeel voor de deur, informeel achter de deur!

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot doorgroeien

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
50+ medewerkers
mood
Mix van formeel en informeel
local_bar
Jong en ambitieus team