Afstudeerstage accountancy

Je gaat je bezig houden met veelzijdige projecten binnen een accountants en belastingadviseursbureau!

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage leer je bij dit stagebedrijf veel over advies, accountancy, administratie en belastingzaken. Binnen de organisatie krijg je de mogelijkheid om te bekijken welke tak in het bedrijf jouw het meeste aanspreekt. Wanneer je weet welke tak jouw aanspreekt kan je met je bedrijfsbegeleider gaan sparren over de mogelijkheden voor je onderzoek. Je onderzoek kan intern zijn of gericht op een klant van het bedrijf.
Je hebt al wat kennis over financiële begrippen en je vindt het niet erg om te werken met veel cijfers. Los jij alle puzzels altijd op als het om cijfertjes gaat? En vind jij het belangrijk om als adviseur betrokken te zijn en mee te denken met de klant?

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
- Ondersteuning bij de dagelijkse activiteiten op de accountant en fiscale afdeling
- Het ontwikkelen van analyses en het maken van overzichten
- Jaarrekeningen samenstellen
- Fiscale opdrachten uitvoeren
- Administratieve en financieringsaanvragen verwerken

Zo ziet jouw dag eruit

Je begint jouw dag met een kopje koffie en bekijkt in jouw agenda wat er vandaag op de planning staat. Samen met jouw collega's op de afdeling ben jij namelijk verantwoordelijk voor de beheersing van de totale profit & loss. Je hebt de drive en de ideeën om complexe uitdagingen aan te gaan en op te lossen.

Dit ben jij

Het bedrijf zoekt iemand die:
- Het leuk vindt om met accountancy aan de slag te gaan
- Je bent creatief in je werkzaamheden
- Je houdt van diversiteit
- Je werkt graag in teamverband
- Je denkt graag mee met de klant

Over dit bedrijf

Jouw stagebedrijf is de huisarts van de ondernemer en specialiseren zich dan in het financiële gedeelte.

Dit kantoor richt zich op het adviseren en oplossen van verschillende vraagstukken, zowel voor consumenten als bedrijven. Aan de bedrijven kant worden bijvoorbeeld de jaarafsluitingen geregeld en geadviseerd wat gedaan kan worden. Aan de consumenten kant alles op financieel gebied, maar ook over bijvoorbeeld echtscheidingen.

Het bedrijf heeft ongeveer 50 mensen in dienst en bestaat al 80 jaar in deze dienstverlening. Ze zijn altijd betrokken en zorgen ook voor een dienstverlening op maat. Door de vele kennis binnen de organisatie zijn er veel specialisten aanwezig op verschillende gebieden.
group
20+ medewerkers
mood
Semi-informeel
local_bar
Worden veel uitjes georganiseerd