Afstudeerstage accountancy

Ontwikkel jezelf als beginnend accountant

Dit ga je leren

Tijdens deze afstudeerstage wordt je opgeleid tot beginnend accountant. De werkzaamheden richten zich op het verlenen van administratieve diensten, het samenstellen van jaarrekeningen en het voorbereiden van de aangiften OB, VpB en IB. De werkzaamheden zijn hoofdzakelijk uitvoerend van aard.

Naast bovenstaande werkzaamheden zal je samen met je buddy de verdere kneepjes van het vak leren en krijg je ook de mogelijkheid om een waardevol onderzoek/opdracht te doen voor jou afstuderen! Hiervoor krijg je dan ook minimaal 2 dagen de tijd voor. Het onderwerp van je onderzoek wordt in overleg met jou besproken en is afhankelijk van jouw interesses. Een voorbeeld kan een onderzoek zijn naar AO/IC (administratieve organisatie en interne controle). Bij deze stage zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Zo start je carrière als accountant bij de start van jou afstudeerstage!

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
1. Administratieve diensten en het samenstellen van jaarrekeningen
- codeert de boekingsstukken
- maakt journaalposten en verwerkt deze in de betreffende administratie
- vervaardigt specificaties van grootboekrekeningen
- stelt onder begeleiding van de leidinggevende eenvoudige jaarrekeningen samen en legt bevindingen vast in
aantekeningen
- onderhoudt contact met de cliënt voor zover gegevens nodig zijn voor de uitvoering van de opdracht (dit in
overleg met zijn/haar leidinggevende)
2. Eenvoudige belastingaangiften
- stelt onder begeleiding van de leidinggevende eenvoudige aangiften OB, VpB en IB op

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag is divers omdat je je met verschillende aspecten bezighoudt van je onderzoek en de werkzaamheden als beginnend accountant. Als we uitgaan van het hierboven genoemde onderzoeksonderwerp ben je het ene moment bezig met interne communicatie en het andere moment hou je je bezig met de op orde stelling van de administratie. Je gaat een flinke ontwikkeling doormaken in je researchkwaliteiten. Jouw AO/IC (administratieve organisatie en interne controle) is een belangrijk onderdeel voor jouw afstudeerorganisatie. Een goede AO/IC zorgt er namelijk voor dat je stagebedrijf op operationeel, tactisch en strategisch niveau in control is.

Dit ben jij

✔ Flexibel
✔ Resultaatgericht
✔ Teamplayer
✔ Stressbestendig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief als accountants kantoor en er werken 75 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als formeel voor de deur, informeel achter de deur!

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Daarnaast zijn er mogelijkheden tot doorgroeien

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
50+ medewerkers
mood
Mix van formeel en informeel!
local_bar
Jong en ambitieus team!