Stage communicatieplan opzetten

Het opzetten van een communicatieplan

Dit ga je leren

Ben jij op zoek naar een uitdagende zelfstandige afstudeerstage? Studeer jij marketing/communicatie en heb jij een affiniteit met (online) marketing? Dan is dit de ideale stage voor jou!

Tijdens jouw stage ga jij aan de slag met het opzetten van een communicatieplan. Hierbij ga jij voor jouw stagebedrijf aan de slag met onder andere de volgende taken:

- Je brengt de doelgroep in kaart
- Bepaal de juiste doelstellingen die je wilt bereiken
- Bepaal de juiste boodschap die je wilt communiceren
- Welke middelen en media ga je inzetten om de juiste boodschap te communiceren?

Het resultaat van jouw afstudeerstage is een duidelijk communicatieplan, waarmee jouw stagebedrijf haar doelgroep op de juiste manier kan bereiken.

Naast het onderzoek zijn er ook nog interessante werkzaamheden:

- De social media pagina's up to date houden
- Nieuwsbrieven opstellen
- De website optimaliseren

Zo ziet jouw dag eruit

Het leuke aan jouw stage is de afwisseling tussen de verschillende taken. Zo ga je onder andere de doelgroep in kaart brengen en voor het onderzoek je doelstellingen bepalen. Natuurlijk drink je tussendoor een lekkere kop koffie die ervoor zorgt dat jij weer vol nieuwe energie de dag kan voort zetten. Bovendien is het van belang om met een frisse blik tegen de verschillende taken aan te kijken. Dit zal weer zorgen voor nieuwe ideeën over het inzetten van de verschillende middelen.

Dit ben jij


- Proactief
- Enthousiast
- Leergierig
- Expertise in marketing en communicatie

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de zonnepanelen en er werken ongeveer 10-15 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel. Ook is de organisatie internationaal actief!

Je komt samen te werken met leuke collega’s. Zij houden zich bezig met marketing en andere werkzaamheden binnen het bedrijf!

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel