Afstudeerstage interne communicatie

De interne communicatie identificeren en verbeteren

Dit ga je leren

Tijdens jouw stage ga je aan de slag met het opzetten van de interne communicatie. Het doel is de professionalisering van de interne communicatie. Jouw stagebedrijf werkt met vaste medewerkers, flexwerkers en medewerkers die in ploegendienst werken. Men weet intern niet van elkaar waar ze dagelijks mee bezig zijn. Ze moeten meer samenwerken, wat leidt tot meer successen en een trotser gevoel!

Daarnaast is het ook niet helemaal duidelijk wanneer en hoe medewerkers informatie zouden willen ontvangen. Is dit via een mailing, nieuwsbrief of via andere media?Hiermee kan het bedrijf alle medewerkers voorzien van alle informatie én succesverhalen. Jouw frisse blik helpt enorm, dus zorg ervoor dat je met die blik tegen de verschillende taken aan kijkt. Jouw frisse blik zal zorgen voor nieuwe ideeën die helpen bij het inzetten van verschillende middelen. Zorg jij ervoor dat de medewerkers nog trotser zijn op hun werkgever door de beleving die jij creëert?

Het gaat dus enerzijds om een betere samenwerking tussen verschillende afdelingen en anderzijds om informatievoorziening richting de medewerkers. Al met al een hele mooie opdracht voor een vierdejaars communicatie student.

Taken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen tijdens deze stage zijn:
- Beleving aanbrengen op de werkvloer
- Ondersteuning bij het organiseren van interne bijeenkomsten
- Onderzoek doen naar een intern platform waar informatie wordt gedeeld
- Observatie van de huidige communicatie
- Ideeën bedenken voor de verbetering hiervan

Zo ziet jouw dag eruit

Je dag staat in het teken van zowel interne als externe communicatie, maar de focus ligt op intern. Je gaat je bezighouden met het opzetten en updaten van de verschillende communicatiemiddelen en zorgt ervoor dat de medewerkers nog trotser worden om te werken bij hun werkgever. Jij zorgt ervoor dat de informatie vanuit het management doorvertaald wordt richting de organisatie en dat dit op een effectieve en efficiënte manier verloopt. Natuurlijk is er tussen de taken door tijd voor een lekkere kop koffie waardoor jij weer volle energie aan de slag kan!

Daarnaast mag je ook meewerken op de marketingcommunicatie afdeling, maar je hoofdfocus gaat uit naar je onderzoek!

Dit ben jij

- Initiatiefnemer
- Durft op mensen af te stappen
- Zelfstandig
- Communicatief vaardig
- Extravert
- Analytisch

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in logistieke dienstverlening en er werken meer dan 550 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel, ook al werken er zoveel mensen.

Je komt te werken op een afdeling met twee directe collega's en zij houden zich dagelijks bezig met de marketing/communicatie. Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is redelijk te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig maar een fiets bij het station wel.
group
250+ medewerkers
mood
Erg open en informeel
local_bar
Geregeld een leuke borrel!