Afstudeerstage communicatieplan ontwikkelen

Dit ga je leren

Ben jij op zoek naar een uitdagende zelfstandige afstudeerstage? Studeer jij marketing/communicatie of commerciële economie en heb jij een affiniteit met (online) marketing? Dan is dit de ideale afstudeerstage voor jou!

Als jij van dieren houdt, dan zit je bij deze organisatie helemaal goed. Het bedrijf is dan ook een bekende specialist. Echter op het gebied van marketing en communicatie kunnen ze wel nog wat expertise gebruiken. Het bedrijf loopt allerminst slecht, alleen het bedrijf verwacht door gebruik te maken van een goed communicatieplan zowel online als offline de doelgroep nog beter te kunnen bereiken. Zo weet de doelgroep nog te weinig over de specialismen die deze organisatie in huis heeft.

Tijdens jouw afstudeerstage ga jij aan de slag met het opzetten van dit communicatieplan. Hierbij ga jij voor jouw stagebedrijf aan de slag met onder andere de volgende taken:
- Je brengt de doelgroep in kaart
- Bepaal de juiste doelstellingen die je wilt bereiken
- Bepaal de juiste boodschap die je wilt communiceren
- Welke middelen en media ga je inzetten om de juiste boodschap te communiceren?

Het resultaat van jouw afstudeerstage is een duidelijk communicatieplan, waarmee jouw stagebedrijf haar doelgroep op de juiste manier kan bereiken. Tijdens je afstudeerstage ben je echter al in de mogelijkheid om dit plan ook daadwerkelijk uit te voeren en door middel van a/b testing te testen, gezien er volop kansen tot groei liggen en de prioriteit hoog is.

Zo ziet jouw dag eruit

Het leuke aan jouw afstudeerstage is de afwisseling tussen de verschillende taken. Zo ga je onder andere de doelgroep in kaart brengen en voor het onderzoek je doelstellingen bepalen. Natuurlijk drink je tussendoor een lekkere kop koffie die ervoor zorgt dat jij weer vol nieuwe energie de dag kan voort zetten. Bovendien is het van belang om met een frisse blik tegen de verschillende taken aan te kijken. Dit zal weer zorgen voor nieuwe ideeën over het inzetten van de verschillende middelen.

Naast het meewerken aan het schrijven van content, blogs en overige stukken krijg jij ook de ruimte om verkooptrainingen te geven aan receptionisten en andere medewerkers. Volop mogelijkheden om jouw verkoopskills aan de man te brengen.

Dit ben jij

Jij bent iemand die er niet voor terugdeinst zelfstandig aan de slag te gaan met dit vraagstuk. Verder ben jij:
- Een online marketing/communicatie goeroe
- Affiniteit met Social Media
- Weet jij goed de doelgroep in kaart te brengen
- Je hebt affiniteit met (huis)dieren
- Zie jij het helemaal zitten om ook daadwerkelijk uitvoerend te werk te gaan.

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de dierenbranche en er werken twaalf medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op kantoor met fijne collega's die je graag meenemen in de organisatie. Zij houden zich bezig met verschillende taken. Affiniteit met marketing is echter niet aanwezig. Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding, maar op het gebied van je opdracht zul je zelfstandig gaan werken.

Het bedrijf ligt op slechts een 20 minuten met het OV van Station Heerlen en is dus redelijk goed te bereiken, dus een eigen auto is niet persé nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Volop kansen om je creativiteit kwijt te kunnen