Je gaat aan de slag met een marktonderzoek binnen een innovatief en toonaangevend bedrijf in de techniek!

Je doet onderzoek naar de Duitse markt en geeft advies hoe deze benadert kan worden!

Dit ga je leren

In deze marketing en communicatie stage leer je hoe je alle kennis die je hebt opgedaan in de praktijk kunt toepassen. Je leert onderzoek te doen naar de producten en daar je marketing en communicatie op toe te spitsen. Jouw toekomstige stagebedrijf wil nadat zij vorig jaar met succes hun eerste product op de Duitse markt hebben geïntroduceerd willen zij nu meer. Jij gaat je focussen op deze introductie en gaat je bezig houden met alle internationale vraagstukken hieromheen.

Jouw stagebedrijf bevindt zich in de technische branche. Met een prachtig concept gericht op groei en nieuwe manier van marktbewerking ga jij aan de slag met het bedenken van een marketing en communicatie strategie. Het bedrijf heeft al een stap gezet richting Duitsland met één van hun producten en wilt nu de volgende stap zetten met een ander product! Dit jaar wil de organisatie haar 10e webshop openen en de CoolBlue van de technische branche worden! Je onderzoekt de mogelijke kansen en bedreigingen voor jouw productgroep en maakt keuzes in het marketing beleid.

Zo ga jij nadenken over en voorstellen doen voor welke technische vakbladen of beurzen interessant zijn om met een bepaald product te staan. Jij beveelt deze zaken aan bij je manager en onderbouwt dit grondig. Jij gaat het management adviseren hoe zij hun nieuwe product het beste in de Duitse markt kunnen zetten.

Je gaat aan de slag met een marktonderzoek binnen een innovatief en toonaangevend bedrijf in de techniek!

Zo ziet jouw dag eruit

In de ochtend check je de resultaten van jouw keuzes, je bekijkt de gebeurtenissen en bedenkt alvast hoe dit beter kan. Vervolgens ga je aan de slag met de marketing en je onderzoek voor school. Je gaat deze twee wensen van het bedrijf combineren en je bent vrij om hier je eigen twist aan te geven.

Enerzijds lever jij het bedrijf aan het einde van je periode een goed rapport op waar zij als bedrijf wat aan hebben, anderzijds vergroot jij je kennis en doet ervaring op bij een trendsettend bedrijf.

Zin in wat afwisseling, om een gedegen communicatie advies te doen over welke kanalen interessant zijn? Ook op praktisch marketing gebied kun jij wat betekenen voor je bedrijf. Online marketing, de website, nieuwsberichten, Jouw stagebedrijf staat open voor jouw ideeën en je marketing en communicatie advies!

Het stagebedrijf zit in een traditionele markt en deze zijn zij met de webshop aan het openbreken. De verwachtingen zijn enorm en de eerste resultaten fantastisch. Is dit een stage voor jou, reageer dan direct!

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Proactief
- Pragmatisch
- Extravert
- Communicatief vaardig
- Spreekt de Duitse taal

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in een technische branche en er werken meer dan 20 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op een open afdeling met verschillende collega’s. Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Het bedrijf is redelijk te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Jong en gezellig
local_bar
Work hard, play hard