Afstudeerstage Sales

Optimalisatie verkoop NL of Benelux

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf wil per november/december een frisse blik op de sales afdeling gebruiken. Hierbij zal je de huidige sales van de organisatie analyseren en zal je zelf uiteraard een steeds grotere rol in de afdeling gaan vervullen. Het doel is om de sales van de organisatie te optimaliseren, waardoor er een hogere omzet zal ontstaan.

Tijdens jouw afstudeerstage komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Analyseren van huidige sales activiteiten
- Analyseren van de doelgroep
- Inspelen op de huidige situatie
- Concurrentie onderzoek
- Sales strategie bepalen
- Meer technische producten verkopen dan eerst Afstudeerstage Sales

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je krijgt alle ruimte om een goed onderzoek te doen. Jij kijkt naar de mogelijkheden op internationaal gebied en beheerst de Engelse taal. Daarnaast staat de organisatie open voor jouw initiatieven en krijg je de kans om ook mee te draaien binnen het bedrijf. Zo kun je het team bijvoorbeeld ondersteunen met wat marketingactiviteiten.

De vorige stagiaire is momenteel blijven werken en jij gaat hem ondersteunen met verschillende sales en marketing activiteiten. Jij zult 2 dagen per week werkzaamheden verrichten die ondersteunend zijn aan jouw onderzoek. Daarnaast heb jij 3 dagen de tijd voor je onderzoek!

Dit ben jij

- Zelfstandig en gemotiveerd
- Beheersing Engelse taal en/of Duitse
- Commercieel
- Hands-on
- Affiniteit met techniek

Over dit bedrijf

Jouw afstudeerbedrijf is wereldwijd leverancier van hoogwaardige koppelingen, glijlagers, tandwielkasten en overige producten! Jouw afstudeerorganisatie verkoopt een hoogwaardig product net zoals de Royce Rolls onder de auto's!

In totaal werken er zo'n 6 medewerkers in Nederland. Ze hebben ook nog een medewerker in Zuid-Afrika zitten. Het is een internationale organisatie met internationale leveranciers! Je krijgt bij dit bedrijf zeer goede begeleiding op HBO niveau (ervaren met HBO afstudeerstudenten) en je ontvangt een prima stagevergoeding. Daarnaast liggen er mogelijkheden om na een goede stageperiode aan te blijven in vaste functie!

Het bedrijf is redelijk te bereiken met het openbaar vervoer, maar een eigen auto is zeer handig! Daarvoor is ook een reiskostenvergoeding aanwezig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Intentie om aan de slag te gaan als starter!