Afstudeerstage commercieel marktonderzoek

Je gaat aan de slag met een marktonderzoek

Dit ga je leren

Jouw toekomstig afstudeerbedrijf wil een marktonderzoek uitgevoerd hebben. Ze verhuren sanitaire voorzieningen, die geleverd worden tijdens bijvoorbeeld een verbouwing. Ze doen zowel zaken op de zakelijke markt (bouwbedrijven, installatiebedrijven etc.), maar ook direct met de particulier (eindklant).

Dit onderzoek zal zich focussen op de zakelijke markt. Daar zit meer continuïteit en toekomstmuziek in. Het onderzoek zal zich focussen op de markt van wooncorporaties. Er zijn in Nederland ontzettend veel complexen die eens in de x aantal jaar verbouwd moeten worden. Hier liggen voor de organisatie ontzettend veel kansen. Heel deze markt moet in kaart worden gebracht, zodat men deze markt gericht kan gaan benaderen.

Zo ziet jouw dag eruit

Je komt als afstudeerstudent binnen met een frisse blik. Jij helpt mee met het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. Je start de dag met een kopje koffie/thee en gaat aan de slag met jouw afstudeeropdracht. Je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn om het marktaandeel van jouw afstudeerbedrijf te vergroten en verwerkt dit uiteindelijk in jouw plan.

Jij bent hoofdverantwoordelijke voor het onderzoek en dit is jouw prioriteit. Als je wil kun je in overleg ook nog operationeel meedraaien.

Dit ben jij

- Zelfstandig
- Assertief
- Commercieel
- Proactief
- No-nonsense
- Gemotiveerd
- Nieuwsgierig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de markt voor sanitaire voorzieningen en er werken 7 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel. Het bedrijf is slecht te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is wel nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Uniek concept met veel toekomstmuziek