Afstudeerstage strategisch marketingplan

Jij gaat aan de slag met een strategisch marketingplan

Dit ga je leren

Tijdens jouw afstudeerstage ga jij voor dit bedrijf aan de slag met het opstellen van een strategisch online marketingplan, met name gericht op de Benelux. Jouw afstudeerorganisatie is actief in de tuinbouwsector en levert tuinplanten aan bijvoorbeeld tuincentra, hoveniers en groothandels. Misschien heb je zelf wel een van hun planten thuis staan!

Omdat de organisatie groeit, maar de afzet groeit nog niet per se mee. Aan jou de taak om die afzet op een natuurlijke manier te generen: met een gedegen strategisch online marketingplan. Het is namelijk enorm belangrijk om te achterhalen hoe (potentiële) klanten benaderd kunnen en willen worden Zaken die hierbij komen kijken zijn:

→ Onderzoeken hoe de markt eruit ziet
→ Onderzoek doen naar type klanten en diens behoeften
→ Onderzoek naar mogelijke communicatie/marketingkanalen
→ Onderzoeken hoe de klanten te benaderen zijn
→ Het geven van advies over je bevindingen

Het gaat hier echt om een onderzoeksstage, waarbij je niet of nauwelijks mee hoeft te werken!

Hoewel het niet direct de insteek is, zou het enorm prettig zijn om na de afstudeerstage te kijken naar een vast dienstverband in de sales. Je gaat dan feitelijk aan de slag met het bewerken van de markt met de conclusies uit jouw onderzoek! Je hoeft hier niet van tevoren ja op te zeggen natuurlijk, maar het is wel belangrijk dat je ervoor open staat om na het afstuderen te gaan werken.

Zo ziet jouw dag eruit

Je dagen richt je zelf in, maar wel in overleg met je begeleider. Je gaat veelal zelfstandig aan de slag met je opdracht, maar krijgt uiteraard wel alle input vanuit het bedrijf die nodig is om je opdracht goed uit te voeren.

In het begin is het belangrijk dat je zeker een aantal dagen per week op kantoor aanwezig bent. Met name om de organisatie te leren kennen. Later kun je wat meer thuis werken mocht dat wenselijk zijn.

Dit ben jij

- Je weet van aanpakken
- Je heb affiniteit met of kunt je inleven in de tuinsector
- Je kan verantwoord omgaan met vrijheid die je krijgt

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de tuinsector en er werken 26 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als open en gezellig.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is slecht te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is wel nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Open en gezellig
local_bar
Hecht team