Technische afstudeerstage

Je gaat een onderzoek doen naar een specifiek anker

Dit ga je leren

Als technische afstudeerder ga jij aan een project werken met een duidelijke kop en staart.

In andere marktorganisaties van de opdrachtgever (bijvoorbeeld Duitsland) wordt een specifiek anker toegepast voor de bevestiging van randbalken aan viaducten, genaamd het plinth anchor. In Nederland blijkt dat viaducten anders worden opgebouwd. De onderbouwing van deze hypothese is echter nooit gemaakt.

Je gaat aan de slag met de volgende onderzoeksvragen:

Onderbouwing van de hypothese dat Nederland op een andere wijze viaducten bouwt dan in landen waar het plinth anchor succesvol is.
- Hypothese bevestigen of ontkrachten door interviews met aannemers, ingenieursbureaus, prefab-industrie en RWS/provincie (lijst met contactpersonen worden deels aangereikt).
- Interviews met Duitsland om de precieze bouwwijze in Duitsland te achterhalen en te formuleren.
- Na de (eventuele) bevestiging van de hypothese deze in mogelijk potentieel cijfers te formuleren.

Naast het uitvoeren van de stageopdracht maak je onderdeel uit van team Engineering.

Je maakt onderdeel uit van het team Backoffice Engineering en houdt je daarbij bezig met o.a.:

- Beantwoording technische vragen gerelateerd aan de technische producten, zoals: ankers / installatiesystemen / geschoten montage etc.

- Uitwerken van prefab tekeningen (Revit)


Begeleiding zal uitgevoerd worden door de Teamleider Backoffice Engineering

*instroommoment flexibel te bepalen

Zo ziet jouw dag eruit

Je begint je dag met een lekkere kop koffie en gaat daarna direct aan de slag met de ideeën over het onderzoek. Je wordt niet gezien als stagiair maar als volledig werknemer. Dit maakt het aangenamer om jouw stageperiode te volbrengen doordat iedereen je erg serieus neemt.

Dit ben jij

- Je volgt een technische hbo/wo studie
- Ervaring met Revit of een gelijksoortig programma
- Je bent communicatief vaardig met de Nederlandse -, en Engelse taal.
- Beheersing van de Duitse taal is een pre
- Proactief
- Leergierig
- De wil om te presteren
- Je staat ervoor open om aan te blijven na de (afstudeer)stage

Over dit bedrijf

Deze wereldwijde marktleider op het gebied van machines en bevestigingsproducten is op zoek naar een student. De organisatie is klantgericht en opereert met ongeveer 200.000 medewerkers in 120 landen. Zij zijn totaalleverancier in de bouwmarkt en onderscheiden zichzelf van concurrenten door hun innovatieve karakter en hun service. In Nederland zijn alle afdelingen vertegenwoordigd, van finance tot R&D tot marketing en sales. Zowel de ontwikkeling en productie als de verkoop van de producten wordt door de organisatie zelf gedaan. Je vindt hun producten dan ook niet via wederverkopers, maar alleen via eigen vertegenwoordigers. Zij hebben daarom op vrijwel ieder continent een productie en R&D eenheid.

Binnen de organisatie heerst een typische Rotterdamse cultuur. Om hier veel te kunnen leren en een leuke stageperiode tegemoet te gaan heb je een ondernemende, pro-actieve houding nodig en moet je thuisvoelen in een mannencultuur. De communicatie verloopt direct waardoor je veel kunt leren in een professionele werkomgeving.
group
100+ medewerkers
mood
Open, direct en informeel
local_bar
Aanblijfmogelijkheden