Afstudeerstage werktuigbouwkunde

Ga aan de slag met een technische opdracht krijg alles te weten over machines

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is op zoek naar een ambitieuze afstudeerder met interesse in werktuigbouwkunde. Je bent een enthousiaste teamplayer met een sterke motivatie om te leren en te groeien.

Als afstudeerder werktuigbouwkunde zal je deel uitmaken van de Research and Development afdeling. Je taken zullen onder andere het versterken van ons bestaande aanbod omvatten. Je zult de verantwoordelijkheid hebben om technische oplossingen te ontwikkelen, te testen en te evalueren.

Moet jij binnenkort beginnen met afstuderen, en heb je ervaring met technische berekeningen, Solidworks/CAM programma's en/of 3D-modellering? Dan is dit misschien wel de ideale stage. Je hebt een scherp analytisch vermogen en je kunt makkelijk omgaan met het oplossen van technische problemen. Wanneer dit gebeurt is ga jij een prototype bouwen en vervolgens het prototype testen volgens het trial & error principe. Je komt tot een finaal ontwerp! Je gaat ook meedenken over de manier waarop de machine in de markt gezet moet worden.

De organisatie biedt een uitdagende en leerzame werkomgeving, waar je veel kans krijgt om je vaardigheden te ontwikkelen en je kennis van werktuigbouwkunde te verdiepen. Jouw afstudeerstage resulteert in een volledig nieuw ontwerpen machine of een herontwerp van een bestaande machine.

Taken die jij zal gaan uitvoeren zijn:
- Onderzoeken en testen van materialen en componenten, en het ontwerpen van experimentele procedures.
- Oplossen van technische problemen en het verbeteren van technische processen.
- Automatiseren van processen.
- Ontwikkelen van technische documentatie, zoals handleidingen en tekeningen.
- Analyseren en interpreteren van gegevens.

Ben jij geïnteresseerd geraakt door het lezen van deze vacature? Reageer dan direct!

Zo ziet jouw dag eruit

Je begint je dag met een lekkere kop koffie en gaat daarna direct aan de slag met de ideeën voor het construeren en ontwerpen van de door jouw bedachte machine. Je wordt niet gezien als stagiair maar als volledig werknemer. Dit maakt het aangenamer om jouw stageperiode te volbrengen doordat iedereen je erg serieus neemt.

Dit ben jij

✔ Zelfstandig
✔ Communicatief vaardig
✔ Meer dan basiskennis over Solidworks (of AutoCAD)
✔ Groot analytisch vermogen

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de machinebouw en er werken ruim 35 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op een afdeling met ervaren collega’s. Zij houden zich bezig met R&D.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is prima te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is handig, maar niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel