Afstudeerstage vertical farm

Je gaat een toekomstbestendig verticaal teeltsysteem ontwikkelen

Dit ga je leren

Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van verticaal teeltsysteem voor een internationaal bedrijf gespecialiseerd in automatische systemen voor de tuinbouw. Deze onderneming is onlangs gefuseerd met andere partijen om meerdere specialisaties binnen de tuinbouw branche te koppelen tot een totaalconcept. Deze bedrijf opereert wereldwijd aan diverse projecten en mag zich marktleider noemen. Projecten van Nieuw-Zeeland tot Canada; niets is te gek voor deze opdrachtgever.

De wereldbevolking stijgt hard. Volgens de cijfers van de verenigde naties zal in 2055 het aantal mensen op aarde zijn gestegen van 7 naar 10 miljard. Deze bevolkingsgroei zal echter niet overal even groot zijn. De afgelopen jaren trokken mensen steeds meer naar de steden, en er is geen reden
om aan te nemen dat dit zal veranderen. Als we de groei doortrekken zal de meerderheid (ongeveer 70%) van deze mensen in een stad wonen.
Voedselvoorziening is één van de grootste uitdagingen in deze steden van de toekomst. Het telen van groente op “traditionele” wijze zou te veel grond in beslag nemen in hoog verstedelijkte gebieden. Als de productie naar de rand van deze megasteden wordt verplaatst, vergroot dit de afstand tussen
productie en consumptie en creëert een logistiek probleem. Om deze problemen het hoofd te bieden en ook in de toekomst een belangrijke partner te zijn in de
tuinbouw is de opdrachtgever bezig met het ontwikkelen van een verticaal farm. Deze meerlaagse tuin kan op elke plek, ook midden in de stad, voor voldoende voedselproductie zorgen.

De opdracht:

De opdrachtgever zet zich in om de wereld van morgen te kunnen voeden. Samen met jou willen zij het avontuur aan gaan om een toekomstbestendig verticaal teeltsysteem te ontwikkelen.

Het resultaat wat de opdrachtgever verwacht:
• Een technisch uitvoerbaar concept voor een verticaal teeltsysteem.
• Rekening gehouden met belichting, beluchting en water geven van de planten.
• Inzetbaar (of makkelijk aanpasbaar) voor meerdere soorten gewassen.

Zo ziet jouw dag eruit

Nadat je een kop koffie hebt gepakt ga je in overleg met je projectgroep om te evalueren welke werkzaamheden er moeten worden verricht in het kader van het ontwerp. De werkzaamheden zullen per dag verschillen en deze zul je per week bekijken. Je zet je volledig in zodat je de dag kan afsluiten met een positief gevoel!

Dit ben jij

De opdrachtgever zoekt een gedreven afstudeerder om samen dit idee uit te werken tot een realistisch en technisch haalbaar product.

- Laatste jaar in een HBO Bachelor.
- Werktuigbouwkunde of Productontwerp
- Of andere technische studie.
- Vaardig met 3d en 2d CAD-programma’s.
- Ervaring met inventor en autocad is een pré, maar niet vereist.
- Weet zichzelf en een concept overtuigend te presenteren.
- Ontwerpen met oog op haalbaarheid en kostprijs.

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de tuinbouw en er werken 100+ medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als open en flexibel.

Je komt te werken in een projectgroep. Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.
group
100+ medewerkers
mood
open en flexibel
local_bar
Je komt te werken in een projectgroep