Afstudeerstage strategisch online marketingplan

Je gaat aan de slag met het opzetten van een nieuwe website en online strategie

Dit ga je leren

De organisatie waar jij je afstudeeropdracht kan maken, zet zich in voor een toekomst waarin we energie schoon opwekken en grondstoffen hergebruiken. De organisatie wil zich beter profileren en jij gaat ze helpen tijdens jouw afstudeerstage.

Ze willen graag de naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten. Momenteel zijn ze al druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website en een nieuwe online strategie. Met jouw frisse blik, help je de organisatie verder om haar doelen en ambities vorm te geven.

Jij krijgt de kans om tijdens jouw afstudeerstage met hun online marketingstrategie aan de slag te gaan, zodat we hun naamsbekendheid kunnen vergroten en ook meer klanten kunnen bereiken. Hierin komen de volgende zaken aan bod:

- Huidige situatie in kaart brengen
- Website analyseren
- Doelgroep in kaart brengen
- Hoe wil de doelgroep benaderd worden?
- Mogelijkheden op online marketing gebied in kaart brengen (website, SEO/SEA, social media)


Het doel van jouw afstudeerstage is om de bestaande en potentiële klanten beter te bereiken via online marketing en de vindbaarheid van de website te vergroten

Zo ziet jouw dag eruit

Tijdens jouw afstudeerstage kom je te werken op de communicatie afdeling. De afdeling bestaat uit 14 collega's. Deze afdeling pakt de interne en externe communicatie op om de relatie met de doelgroepen te versterken. Om je afstudeeropdracht zo succesvol mogelijk te maken, krijg je genoeg begeleiding. Je zult veel samenwerken met de online specialist, collega's van verschillende afdelingen en een gespecialiseerd extern bureau.

Je kijkt naar de mogelijkheden zoals SEO/SEA en gaat er ook praktisch mee aan de slag. Het mooie van deze afstudeerstage is dat je alle ruimte krijgt voor je onderzoek. Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

- Kennis van online marketing
- Zelfstandig
- Gedreven

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in afvalinzameling en recycling. Daarnaast leveren zij duurzame energie. Ze halen warmte en elektriciteit uit biomassa, zon en wind. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op de communicatie afdeling met 14 collega's. Zij houden zich bezig met de interne en externe communicatie om de relatie met de doelgroep te versterken.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is minder goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf station Alkmaar is het nog 10 minuten fietsen.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Groeiende organisatie