Afstudeerstage strategisch online marketingplan

Je gaat een strategisch marketingplan opstellen

Dit ga je leren

De organisatie wil zich graag beter profileren op verschillende gebieden en jij gaat ze daar tijdens jouw afstudeerstage bij helpen. Ze willen graag de naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten, evenals het bereik voor potentiële nieuwe werknemers. Ze zijn vorig jaar een transitie doorgegaan en willen de 3 disciplines die zij voeren, online en offline meer en beter kenbaar gaan maken.

Jij krijgt de kans om tijdens jouw afstudeerstage met hun online marketingstrategie aan de slag te gaan, zodat ze hun naamsbekendheid kunnen vergroten en ook meer klanten kunnen bereiken. Hierin komen de volgende zaken aan bod:

- Huidige situatie in kaart brengen
- Doelgroepen in kaart brengen
- Hoe wil de doelgroep benaderd worden?
- Wat is het doel van de marketingacties?
- Welke boodschappen wil je overbrengen?
- Mogelijkheden op online marketing gebied in kaart brengen (website, SEO/SEA, social media)
- Het schrijven van een adviesplan

Zo ziet jouw dag eruit

Wil jij als afstudeerder een grote rol op je nemen binnen de online marketing? Tijdens je afstudeerstage heb je een frisse blik in het bedrijf doordat je weet wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van online marketing. Je kijkt naar de mogelijkheden zoals SEO/SEA en gaat er ook praktisch mee aan de slag (je onderzoek zal niet in gevaar komen, hier ligt namelijk de focus). Het mooie van deze afstudeerstage is dat je alle ruimte krijgt voor je onderzoek. Daarnaast ga jij je ook bezig houden met de content voor de social media kanalen en schrijf je blogs en artikelen voor op de website. Grijp jij deze kans?

Op dit moment doet de organisatie nog niet veel op het gebied van de socials en online marketing, vandaar dat er van jou verwacht wordt om dit zelfstandig op te pakken en hiermee aan de slag te gaan. Je krijgt wel de begeleiding die je nodig hebt.

Dit ben jij

Herken jij jezelf in de onderstaande punten?
- Kennis van online marketing
- Zelfstandig
- Proactief
- Komt zelf met ideeën
- Je bent bereid mee te werken

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in het transport en er werken meer dan 200 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op de afdeling commercie met 2 collega’s. Zij houden zich bezig met sales en marketing.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
100+ medewerkers
mood
Work hard play hard!
local_bar
Jij neemt de organisatie mee!