Afstudeerstage marketingstrategie

Jij gaat een marketing strategie ontwikkelen voor de toekomst van dit bedrijf!

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief als schoonmaakbedrijf en verzorgt o.a. diensten op het gebied van: reguliere schoonmaak, glazenwassen en specialistische reiniging. Dit klinkt wellicht stoffig, maar dat is het absoluut niet. Het bedrijf groeit hard en ze zijn steeds verder aan het optimaliseren en digitaliseren en daar kunnen ze jou hulp goed bij gebruiken.

Het bedrijf zoekt een marketing stagiair die onderzoek gaat doen naar de markt waar ze in zetten. Je kan hierbij denken aan het in kaart brengen van de doelgroep, welke kanalen interessant zijn en welke content passend is. Uiteindelijk zullen jouw bevindingen leiden tot een goed en concreet marketingplan die het bedrijf de komende jaren kan gebruiken als leidraad voor de marketing. Hierbij komen diverse uitdagingen kijken zoals: enerzijds wil het bedrijf door marketing meer klanten werven, anderzijds wil het bedrijf ook als werkgever nieuwe medewerkers werven door middel van marketing.

Kortom, genoeg uitdaging om je hier in te verdiepen en het bedrijf uiteindelijk van een goede marketing strategie te voorzien. Naast dit onderzoek is het ook wenselijk dat je minimaal 1 dag meewerkt en je zult dan aan de slag gaan met Instagram, Facebook en andere kanalen om die verder uit te breiden.

















De organisatie wil zich graag beter profileren en jij gaat ze daar tijdens jouw afstudeerstage bij helpen. Ze willen graag de naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten.

Jij krijgt de kans om tijdens jouw afstudeerstage met hun online marketingstrategie aan de slag te gaan, zodat we hun naamsbekendheid kunnen vergroten en ook meer klanten kunnen bereiken. Hierin komen de volgende zaken aan bod:

- Huidige situatie in kaart brengen
- Doelgroep in kaart brengen
- Hoe wil de doelgroep benaderd worden?
- Mogelijkheden op online marketing gebied in kaart brengen (website, SEO/SEA, social media)
- Het schrijven van een adviesplan

Het doel van jouw afstudeerstage is om de bestaande en potentiële klanten beter te bereiken via online marketing en de vindbaarheid van de website te vergrote

Zo ziet jouw dag eruit

Wil jij als afstudeerder een grote rol op je nemen binnen de online marketing? Tijdens je afstudeerstage heb je een frisse blik in het bedrijf doordat je weet wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van online marketing. Je kijkt naar de mogelijkheden zoals SEO/SEA en gaat er ook praktisch mee aan de slag. Het mooie van deze afstudeerstage is dat je alle ruimte krijgt voor je onderzoek. Daarnaast ga jij je ook bezig houden met de content voor de social media kanalen en schrijf je blogs en artikelen voor op de website. Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

- Proactieve houding
- Sociaal en gedreven persoon
- Je staat stevig in je schoenen
- Zelfstandige houding
- Interesse om in een klein en dynamisch bedrijf te werken en echt impact te kunnen maken!

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf als schoonmaakbedrijf en er werken 50 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als gezellig en informeel.

Je komt te werken met gezellige collega’s. Zij houden zich bezig met het werven van nieuwe klanten, de planning, personeelszaken en andere taken.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
De kantoorhond!