Afstudeerstage Digital marketing bij internationale club

Je gaat aan de slag met de online marketing en een bijbehorend plan

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is een organisatie waar ze zich bezig houden met datascience. Ze hebben een tool ontwikkeld waarmee klanten vernieuwde inzichten kunnen vergaren door inzet van data. Met behulp van deze inzichten kunnen klanten van je toekomstige stagebedrijf vervolgens hun marketinginstrumenten op de optimale wijze inzetten. Hierbij werken ze voor grote en mooie klanten als Philips en Heineken.

Het is een relatief klein bedrijf, wel zijn ze in meerdere landen actief. Om in deze landen een grotere naamsbekendheid en een groter marktaandeel te realiseren zijn ze zich de afgelopen jaren meer met marketing bezig gaan houden. De marketing is ook hetgeen waar jij je als (afstudeer)stagiair op zal gaan focussen. Je werkt direct onder de marketing manager van het bedrijf en jij zal je hierbij met name gaan focussen op digital marketing. Hierbij kan je denken aan het bijhouden van de SEO/SEA en het creëren van content.

Naast het meewerken krijg je ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een (internationaal) marketingplan. Hierbij kan je in overleg met het bedrijf beslissen of jij je op de UK of op de US te gaan richten. In jouw plan komen onder andere de volgende aspecten aan bod:

- Huidige situatie in kaart brengen
- Doelgroep in kaart brengen
- Hoe wil de doelgroep benaderd worden?
- Mogelijkheden op online marketing gebied in kaart brengen (website, SEO/SEA, social media)
- Het schrijven van een concreet advies

Het doel van jouw afstudeerstage is om de bestaande en potentiële klanten beter te bereiken via online marketing en de vindbaarheid van de website te vergroten.

Zo ziet jouw dag eruit

Wil jij als afstudeerder een grote rol op je nemen binnen de online marketing? Tijdens je afstudeerstage heb je een frisse blik in het bedrijf doordat je weet wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van online marketing. Je kijkt naar de mogelijkheden zoals SEO/SEA en gaat er ook praktisch mee aan de slag. Het mooie van deze afstudeerstage is dat je alle ruimte krijgt voor je onderzoek. Daarnaast ga jij je ook bezig houden met de content voor de social media kanalen en schrijf je blogs en artikelen voor op de website. Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

- Studie richting CE/Communicatie/ Internationale Marketing
- Je spreekt en schrijft goed Engels
- Je hebt kennis van SEO/SEA
- Affiniteit met data is een pre

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in datascience. Er werken in totaal ongeveer 50 mensen bij het bedrijf waarvan 35 mensen op de vestiging in Nederland werken. Jij komt te werken onder de marketing manager van het bedrijf.

Je krijgt goede begeleiding op HBO+ niveau en je ontvangt een goede stagevergoeding. Verder is het bedrijf goed te bereiken met het openbaar vervoer dus het is niet nodig om een auto tot je beschikking te hebben.
group
20+ medewerkers
mood
Open en informeel
local_bar
Dit bedrijf heeft de toekomst in handen