Afstudeerstage Business IT en management

Je gaat aan de slag met Big Data

Dit ga je leren

Bij jouw toekomstige stagebedrijf ga je veel aan de slag met data. Deze organisatie is internationaal actief met het product dat ze verkopen. In het buitenland gaat dit vooral via buitenlandse distributeurs. Het bedrijf wil nu inzichtelijk krijgen wat de laatste ontwikkelingen zijn met betrekking tot de business:
- Welke mogelijke deals lopen er?
- Met welke klanten hebben de distributeurs contact?
- Wat voor aantallen willen de klanten afnemen
- Wat zijn de slagingskansen
- Welke beurzen komen er aan
- In welke landen liggen analytisch gezien nog meer kansen?

Deze data moet allemaal verwerkt gaan worden en dit wordt dan het liefste verwerkt in een soort van dashboard/webtool.

Zo ziet jouw dag eruit

Je gaat samen met jouw begeleider aan de slag met de data die beschikbaar is. Wat kan je met de big data, hoe ga je dit verwerken en op welke manier?

Dit ben jij

- Communicatief vaardig in Nederlands en Engels in woord en schrift
- Technische markt schrikt je niet af
- Je bent een onderzoeker (in spé)
- Assertief
- Zelfstandig
- Analytisch

Over dit bedrijf

Onze opdrachtgever is een technisch bedrijf en is gespecialiseerd in de verkoop van sensoren en meetsystemen. Het bedrijf kent haar onderscheidend vermogen in extra engineering op een product om het op die manier op maat te maken voor haar klant. De organisatie is al jaren stabiel en bestaat inmiddels 40 jaar. Er werken in Nederland ongeveer 20 mensen bij het bedrijf en in Duitsland bevindt zich het hoofdkantoor. Daarnaast zijn er kantoren in Zweden, Frankrijk en de VS.

De producten die het bedrijf levert zijn bijvoorbeeld sensors, drukmeters, joysticks of rekstokjes. Er zijn verschillende branches waarin het bedrijf werkt zoals de Offshore, Energy, Machinebouw, Medisch, Luchtvaart en de agrarische industrie.

group
5+ medewerkers
mood
Plat
local_bar
Ze hebben een kantoorhond