Afstudeeropdracht procesoptimalisatie en sales

Ondersteun het bedrijf met (bijv.) een concurrentie / markt onderzoek of positioneringsonderzoek!

Dit ga je leren

Gedurende jouw afstudeerstage ga jij het salesproces in kaart brengen en kijken of deze beter of anders ingestoken moet worden. Je gaat onderzoek doen naar alle zaken die hierbij komen kijken; concurrentieanalyse, doelgroepanalyse, behoeftes in kaart brengen, markt onderzoeken en marktpositie opleveren. Verder schrijf je een implementatieplan en vorm je een concept. Het bedrijf heeft baat bij zowel research als concept als implementatie, je levert dus eigenlijk een compleet business model op.

Is bovenstaand onderzoek toch niet helemaal binnen jouw interesses? Geen probleem! Door de snelle groei van het bedrijf zijn er namelijk ook andere mogelijkheden. Een onderzoek naar de positionering en de impact van flexibilisering van de arbeidsmarkt op de werkgevers, zou bijvoorbeeld ook een optie zijn.

Naast je onderzoek zal je ook in de praktijk op de sales afdeling worden meegenomen. Dit is een win win situatie, omdat je dan zowel kennis opdoet die je kan meenemen in je afstudeeropdracht (bovenstaand onderzoek) als dat je relevante werkervaring op doet voor nadat je bent afgestudeerd. De werkzaamheden waaraan je kan denken zijn variërend, maar te omschrijven als:
- Klanten en prospects benaderen
- Koude, maar vooral warme acquisitie (telefonisch en fysiek!)
- Relatiebeheer / klanten opbouwen
- Commerciële marketingacties uitwerken en implementeren
- Werken met bonusstructuur (ook jij als stagiaire!)

Geïnteresseerd in een kennismaking of benieuwd naar meer informatie? Laat dan snel je interesse achter of neem telefonisch contact met mij op!

Zo ziet jouw dag eruit

Jij bent hoofdverantwoordelijk voor het onderzoek en het bedrijf geeft je hierin dan ook de vrije hand. Uiteraard altijd met de juiste begeleiding en voldoende tijd voor je afstudeeropdracht. Denk hierbij aan 2 a 3 dagen per week voor je afstudeeropdracht en 2 a 3 dagen per week ondersteunen op de salesafdeling. Op deze manier is geen enkele week hetzelfde en zal je veel leren tijdens deze afstudeerstage!

Bij wederzijds interesse zijn er zelfs mogelijkheden om er na je afstudeerstage te blijven werken! Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

✔ Affiniteit met sales
✔ Assertief en ondernemend
✔ Leer- en nieuwsgierig
✔ Communicatief vaardig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de IT-detachering en er werken 15 vaste medewerkers medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als dynamisch, jong en informeel. Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Jong, open en informeel
local_bar
Bonusstructuur en Leuke teamuitjes!