Afstudeeronderzoek marketing en leden binding

Help de vereniging met het in kaart brengen van de voordelen van het lidmaatschap

Dit ga je leren

De focus ligt bij deze afstudeerstage op het aantrekken van nieuwe leden en het behouden van de huidige leden voor het stagebedrijf, een branchevereniging.

"Wat zijn de voordelen als lid van de vereniging?" kan geformuleerd worden als het onderwerp van je onderzoek. Aan jouw de taak om dit van A tot Z uit te zoeken, met daarbij een advies voor het aantrekken van nieuwe leden door middel van marketing en communicatie uitingen. Leden lijken namelijk te weinig voordeel te ervaren van het lidmaatschap en dit komt hoogstwaarschijnlijk door de ongefilterde content die voor hen beschikbaar wordt gesteld via een online omgeving. Aan jouw de taak om dit met een onderzoek op te lossen.

Omdat het werven en binden van nieuwe leden begint bij de juiste marketing en communicatie uitingen, zal je naast het onderzoek ook ondersteunen op de marketing/ communicatie afdeling. Zo kan je je onderzoek meteen implementeren en direct het verschil maken! Denk hierbij aan:
- Online marketing (optimaliseren van de socials)
- Optimaliseren van de website en de online omgeving
- Ondersteuning bieden bij het opzetten en organiseren van nieuwe campagnes
- En meer..

Uiteraard blijft de kwaliteit van je onderzoek gewaarborgd en krijg je voldoende tijd om daaraan te werken. De marketing en communicatie werkzaamheden zijn ook sterk van toegevoegde waarde op je onderzoek, omdat je de bevindingen en ervaringen daaruit kan gebruiken voor je onderzoek. Je krijgt 3 dagen per week de tijd voor je onderzoek.

Benieuwd naar de organisatie achter deze vacature of naar meer informatie? Laat dan snel je interesse achter of neem telefonisch contact met mij op!

Zo ziet jouw dag eruit

Jij bent hoofdverantwoordelijk voor het in kaart brengen van de behoeftes van de leden om zo een goed advies te geven over de waarde van het lidmaatschap. Daarnaast ondersteun en ontwikkel jij jezelf op de marketing/ communicatie afdeling en werk je samen met meerdere collega's. Een van hen zal ook je stagebegeleider zijn!

Geen dag is hetzelfde tijdens deze afstudeerstage! Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

✔ Oog voor marketingcommunicatie
✔ Proactief en verantwoordelijk
✔ Secuur en organisatorisch
✔ Communicatief sterk

Over dit bedrijf

Jouw toekomstig stagebedrijf is een branchevereniging voor architectenbureaus. Dit houdt in dat de vereniging werkt met leden (architectenbureaus) die contributie betalen. Samen met de 1100 bureaus die aangesloten zijn delen ze kennis en ervaringen vanuit een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert. Met als drijfveer de kracht van architectuur voor de leefomgeving. De vereniging helpt daarnaast zijn leden met allerlei verschillende taken zodat het bureau zich kan focussen op de kerntaken. Denk hierbij aan financieel, juridisch, marketing en variërende trainingen en/of projecten. Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Er werken 20 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel. Je komt te werken op een afdeling marketing met meerdere collega’s. Zij houden zich bezig met al de marketing en communicatie uitingen.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel en open
local_bar
Goede ervaring met het begeleiden van stagiaires