Uitdagende afstudeerstage procesoptimalisatie

Het optimaliseren van processen bij een op en top familiebedrijf

Dit ga je leren

Jouw toekomstige afstudeerstagebedrijf is de afgelopen jaren hard gegroeid en daardoor zijn niet alle processen meer up-to-date. Men merkt dat dit de kwaliteit van het werken beïnvloed en tegelijkertijd zijn er steeds meer klanten - denk aan overheden - die dergelijke up-to-date processen en in sommige gevallen ISO-normeringen wel verwachten en eisen van hun partners. Jouw toekomstige stagebedrijf is dan ook druk op zoek naar iemand die de interne processen onder de loop komt nemen en hierbij tot een strategisch advies komt om zodoende het bedrijf kwalitatief verder te helpen.

Voorbeelden van processen:
✔ Processen op de werkvloer
✔ Hoe worden producten aangeleverd/ontvangen
✔ Hoe worden producten beoordeeld
✔ Hoe zien reparatieprocessen eruit
✔ Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd

Je kunt hierbij denken aan een analyse van de huidige processen, faalkosten, risico’s en kwaliteit en het interviewen van medewerkers. Ook ga je kijken naar ISO certificeringsnormen en de relevantie om daaraan te voldoen. Aan de hand van je analyse bepaal je verbeterpunten en schrijf je een rapport met daarin jouw advies voor een procesoptimalisatie.

✔ Je kan bij deze stagemogelijkheid ook eerder starten in de vorm van een bijbaan, om zodoende jouw afstudeerstage een goede kick-start te geven.

Zo ziet jouw dag eruit

Door jouw frisse blik als afstudeerstagiair kun jij het bedrijf helpen met het optimaliseren van de processen binnen het bedrijf. Hierdoor kun jij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. In dit bedrijf telt ieders mening, dus ook die van jou! Een kop koffie en een praatje met je collega’s is iets waar je de dag mee begint om rustig op te starten. Tegelijkertijd zijn er ook mogelijkheden om soms vanuit huis aan de slag te gaan. Werken op kantoor heeft echter wel de voorkeur om zodoende de processen goed te leren kennen.

Vind je het leuk om processen te analyseren en er met jouw frisse blik naar te kijken? Zie jij het als een uitdaging om te zorgen voor een optimaal kwaliteitsbeleid? Kun je daarnaast met je enthousiasme ook de medewerkers overtuigen van het nut van jouw rapport? Dan is dit zeker een geschikte stage voor jou.

Dit ben jij

✔ Studerend richting (Technische) Bedrijfskunde
✔ Nuchter, hands on, stevig in je schoenen en gezellig
✔ Je hebt affiniteit met techniek
✔ In staat om naar omgeving Woerden te reizen
✔ Bij voorkeur beschik je over eigen vervoer.

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf levert, onderhoudt en repareert elektromotoren van groot tot klein, waarbij zij als een van de weinigen in Nederland een bijzondere ambacht - met de hand - uitvoeren. Men doet dit met 15 collega's, waarbij jij direct komt samen te werken met de manager operations en de bedrijfsadviseur, die het bedrijf strategisch verder helpt en ook ervaren is met het begeleiden van stagiaires.

De sfeer is te omschrijven als recht door zee, betrokken, gezellig en gedreven. Het is natuurlijk belangrijk dat je jezelf hierin herkent en dat je van absolute toegevoegde waarde wil zijn met jouw onderzoek. Hierbij moet je niet bang zijn om met collega's te schakelen, die niet bang zijn om eerlijk te zijn.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een goede stagevergoeding. Daarnaast kan eigen vervoer enorm handig zijn qua reistijd en je ontvangt hier uiteraard ook reiskostenvergoeding voor. Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.
group
5+ medewerkers
mood
Nuchter, hands on en informeel
local_bar
Familiebedrijf met goede begeleiding