Afstudeerstage sales en accountmanagement

Loop mee met de commercieel manager van een internationaal bedrijf en leer alles over sales en accountmanagement

Dit ga je leren

Tijdens jouw stageperiode ga jij je stagebedrijf ondersteunen op het gebied van sales en accountmanagement, maar daarnaast krijg je genoeg tijd om aan jouw onderzoek te zitten. Je gaat je onder andere bezig houden met het telefonisch benaderen van potentiële klanten en het onderhouden van klantrelaties. Wanneer een bedrijf interesse heeft in de dienstverlening die jouw stagebedrijf verstrekt, dan plan je een afspraak ik. Nadat je hierop bent ingewerkt krijg je de mogelijkheid om door te groeien naar een functie als accountmanager, maar wellicht na je studie nog wel verder binnen het bedrijf. Voor deze functie zoek te organisatie een commerciële topper, maar je hoeft zeker geen sales tijger te zijn. Je leert te verkopen aan de hand van de behoefte van een (potentiele) klant, jouw begeleider wilt je hier alles over leren!

De organisatie waarvoor je gaat werken is een onderdeel van een Duitse corporate. In Nederland werken er ruim 50 medewerkers voor het bedrijf. Waar de organisatie zich mee bezig houd is het opslaan en vernietigen van alles dat je maar kan bedenken, dus zowel fysiek als digitaal. Het zal je dan ook niet verbazen dat er veel doelgroepen zijn waarop de organisatie zich op kan focussen. Het is aan jou dan ook de taak om met een goede afstudeerscriptie te onderzoeken welke markten veel potentie hebben en benaderd kunnen worden. Jouw onderzoek zal serieus genomen worden en alle benodigde informatie zal beschikbaar gesteld worden. Als jij je na je studie verder wilt ontwikkelen binnen deze organisatie is dat ook zeker mogelijk! Uiteraard in overleg met jouw begeleider.

Tijdens jouw afstudeerstage zal je twee dagen meewerken en de rest van de tijd besteden aan jouw onderzoek. Bij het meewerken zal geen dag hetzelfde zijn en krijg je de mogelijkheid om een kijkje te nemen op verschillende afdelingen. Als jij een dag wilt meekijken met een accountmanager zal dit dan ook geen probleem zijn. Je leest dus goed dat het een diverse afstudeerstage is waarbij je veel kan leren en het onderzoek serieus wordt genomen! Dit kan je dan ook verwachten:
- Klantrelaties opbouwen en onderhouden
- Onderzoek gericht op nieuwe markten en potentie
- Ontwikkelen tot commercieel professional
- Wellicht een mooie baan na jouw studie!

Zo ziet jouw dag eruit

Het resultaat van jouw stage is dat je relevante en commerciële kennis op doet. Daarnaast help je jouw stagebedrijf door het maken van afspraken bij potentiële klanten met het vergroten van de omzet. Je begint je dag rustig met een kopje koffie en een klein praatje met je collega’s. Hierna zul je aan de slag gaan met jouw taken, bijvoorbeeld huidige relaties bellen. Hierbij ga je kijken hoe een tevreden klant nog tevredener kan worden en meer van jullie dienst kan afnemen. Tijdens de middagpauze bespreek je met je collega's wat je het weekend gaat doen, waarna je vervolgens gaat richten op het binnenhalen van nieuwe klanten. De volgende dag heb je de tijd om aan je onderzoek te zitten en vraag je aan jouw begeleider of je bepaalde documenten mag gebruiken voor het onderzoek. Geen dag zal dan ook hetzelfde zijn!

Dit ben jij

- Commercieel ingesteld
- Proactief
- Communicatief sterk
- Zelfstandig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de logistiek en er werken meer dan 50 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als open en gezellig.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is matig te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is handig.
group
50+ medewerkers
mood
Open en gezellig
local_bar
Hecht team