Afstudeerstage marketing en communicatie bij een snelgroeiende organisatie

Ondersteun het bedrijf met (bijv.) een concurrentie / markt onderzoek of positioneringsonderzoek gerelateerd aan marketing!

Dit ga je leren

Gedurende jouw afstudeerstage ga jij het marketingproces in kaart brengen en kijken of deze beter of anders ingestoken moet worden. Je gaat onderzoek doen naar alle zaken die hierbij komen kijken; concurrentieanalyse, doelgroepanalyse, behoeftes in kaart brengen, markt onderzoeken en marktpositie opleveren. Verder schrijf je een implementatieplan en vorm je een concept. Het bedrijf heeft baat bij zowel research als concept als implementatie, je levert dus eigenlijk een compleet (marketing) business model op.

Is bovenstaand onderzoek toch niet helemaal binnen jouw interesses? Geen probleem! Door de snelle groei van het bedrijf zijn er namelijk ook andere mogelijkheden. Een onderzoek naar de positionering en de impact van flexibilisering van de arbeidsmarkt op de werkgevers, zou bijvoorbeeld ook een optie zijn.

Tijdens deze variërende afstudeerstage ga jij je naast je afstudeeropdracht (bovenstaand onderzoek) ook bezig houden met het bedenken en uitvoeren van marketingacties, de interactie met de doelgroep, het maken van visuals voor website & social media en het schrijven van content voor de website. Verder ga je blogs, pers- en nieuwsberichten opzoeken en wanneer passend voor het stagebedrijf ook inzetten als content voor de marketing. Dit kan naast tekstuele content ook content zijn in de vorm van een video. Uiteraard krijg je wel voldoende tijd voor je afstudeeropdracht, denk hierbij aan 2 tot 3 dagen per week (de overige dagen ben je bezig met implementatie of ondersteuning met marketing).

Naast bovenstaande werkzaamheden kan jij ook helpen met het bedenken en opzetten van social media campagnes en het verbeteren van de customer journey. Wat kan beter of moet anders? Kortom een erg variërende afstudeerstage waarbij je naast afstuderen ook flink wat werkervaring op kan doen en dit bij een innoverend en snel groeiend bedrijf!

Geïnteresseerd in een kennismaking of neer meer informatie over bijvoorbeeld het stagebedrijf? Laat dan snel je interesse achter of neem telefonisch contact met mij op!

Zo ziet jouw dag eruit

Zie jij jezelf al als afstudeerstagiaire binnen dit bedrijf een grote rol op je nemen binnen marketing en communicatie en een relevant vraagstuk oplossen? Als stagiair heb je een frisse blik in het bedrijf doordat je weet wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van online marketing. Je gaat er voor zorgen dat jouw stagebedrijf meer naamsbekendheid krijgt door het bedenken en uitvoeren van de marketingacties en je laat je creativiteit de vrije loop met het ontwerpen van diverse vormen van content.

Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

✔ Affiniteit met online marketing
✔ Assertief en de wil om te leren
✔ Communicatief vaardig
✔ Flexibel

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in IT-detachering en er werken 15 vaste medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als open en informeel! Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Je komt te werken op een afdeling marketing met 2 collega’s. Zij houden zich bezig met al de marketing en communicatie uitingen.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Naast de zeer goede begeleiding vanuit de organisatie, staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Open en informeel
local_bar
Gezellig team met leuke teamuitjes!