Afstudeerstage strategisch online marketingplan

Ga onderzoek doen hoe jouw toekomstige stagebedrijf beter kan communiceren naar bestaande klanten

Dit ga je leren

De organisatie wil zich graag beter profileren en jij gaat ze daar tijdens jouw afstudeerstage bij helpen. Ze willen graag de naamsbekendheid en zichtbaarheid vergroten. Jij zal dan ook gaan onderzoek welke communicatie er nodig is om dit doel te bereiken. Dit is dan ook een perfect en uitdagende afstudeerstage voor toekomstige marketeers!

Tijdens het afstuderen kan je vier dagen naar kantoor komen, waarvan je gemiddeld 2 tot 2,5 dag meewerkt met de marketingmedewerker. De rest van de tijd mag je besteden aan het onderzoek. Het is dan ook ideaal dat je makkelijk vragen kan stellen en documenten kan opvragen. Tijdens de werkzaamheden krijg je te maken met alle facetten die met marketing te maken hebben. De organisatie verwacht dan ook dat je overweg kan met bepaalde bewerkprogramma's (zoals Photoshop of Indesign) en goed ben in Nederlands en Engels. Jouw toekomstige stagebedrijf lanceert binnenkort een nieuwe website met een bijbehorende kennisbank. Het is aan jouw de taak om deze te vullen, maar met je onderzoek ook te kijken hoe deze op strategisch niveau relevant blijft.

Jij krijgt de kans om tijdens jouw afstudeerstage met hun online marketingstrategie aan de slag te gaan, zodat we hun naamsbekendheid kunnen vergroten en ook meer klanten kunnen bereiken. Hierin komen de volgende zaken aan bod:

- Huidige situatie in kaart brengen
- Doelgroep in kaart brengen
- Hoe wil de doelgroep benaderd worden?
- Mogelijkheden op online marketing gebied in kaart brengen (website, SEO/SEA, social media)
- Het schrijven van een adviesplan

Het doel van jouw afstudeerstage is om de bestaande en potentiële klanten beter te bereiken via online marketing en de vindbaarheid van de website te vergrote

Zo ziet jouw dag eruit

Wil jij als afstudeerder een grote rol op je nemen binnen de online marketing? Tijdens je afstudeerstage heb je een frisse blik in het bedrijf doordat je weet wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van online marketing. Je kijkt naar de mogelijkheden zoals SEO/SEA en gaat er ook praktisch mee aan de slag. Het mooie van deze afstudeerstage is dat je alle ruimte krijgt voor je onderzoek. Daarnaast ga jij je ook bezig houden met de content voor de social media kanalen en schrijf je blogs en artikelen voor op de website. Grijp jij deze kans?

Dit ben jij

✔ Zelfstandig
✔ Creatief
✔ Kan overweg met bewerkprogramma's
✔ Goed in Nederlands en Engels

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in conflictbemiddeling en er werken meer dan twintig medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als gezellig.

Je komt te werken op een afdeling met ervaren collega’s. Zij houden zich bezig met communicatie, trainingen en bemiddelingen.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Gezellig
local_bar
Zitten in een monumentaal pand