Afstudeerstage strategisch marketingplan

Je gaat een strategisch marketingplan schrijven

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is een organisatie die zich richt op de verkoop van duurzame zonne-energieproducten. Deze producten verkopen zij aan grote B2B partijen in de BeNeLux. De organisatie groeit op het moment erg sterk maar om deze groei te versnellen zijn ze op zoek naar iemand die een goed marketingplan voor ze kan gaan neerzetten.

Hierbij zal de indeling van je scriptie ongeveer als volgt zijn:
- Huidige situatie in kaart brengen
- Doelgroep in kaart brengen
- Hoe wil de doelgroep benaderd worden?
- Mogelijkheden op marketing gebied in kaart brengen (website, SEO/SEA, social media, )
- Het schrijven van een implementatieplan

Uiteindelijk lever je een hands-on plan op met daarin een omschrijving van de huidige situatie op marketing gebied. Daarnaast schrijf je een implementatie met hoe de marketing beter kan worden ingezet om zodoende de aanvragen en daarmee uiteindelijk ook de omzet van de doelgroep te verhogen. Het doel is meer structuur en een leidraad op het gebied van marketing te bieden.

Zo ziet jouw dag eruit

Wil jij als afstudeerder een grote rol op je nemen binnen de onlinemarketing? Tijdens je afstudeerstage heb je een frisse blik in het bedrijf doordat je weet wat de trends en ontwikkelingen zijn op het gebied van marketing. Het mooie van deze afstudeerstage is dat je veel ruimte krijgt voor je onderzoek. Indien je dit prettig vindt kun je een gedeelte van je onderzoek vanuit huis of in de bieb oppakken.

Naast het uitvoeren van je onderzoek zul je ook andere werkzaamheden op het gebied van marketing gaan oppakken. Hierbij kan je denken aan het organiseren van events en het opzetten van andere marketingactiviteiten. Hier zal je zo ongeveer 2 dagen per week mee bezig zijn.

Dit ben jij

- Hands on
- Gestructureerde werkwijze
- Zelfstandig
- Studie commerciële economie of vergelijkbaar

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is een organisatie die zich richt op de verkoop van producten omtrent zonneenergie. Deze producten verkopen zij B2B. Het bedrijf groeit sterk en om deze groei nog meer te versnellen zijn ze op zoek naar de ondersteuning van een afstudeerder.

In deze stage zal je begeleid worden door de eigenaar van het bedrijf, hij heeft zelf zijn HBO Commerciële Economie afgerond. Je krijgt een marktconforme stagevergoeding van 300 euro, het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Veel ruimte voor je onderzoek