Afstudeerstage sales en retail

Je schrijft een adviesplan om het verkoopproces te optimaliseren!

Dit ga je leren

Het bedrijf zit op een goed zichtbare locatie in Kerkrade. De organisatie wil het merk dat ze hebben nog sterker gaan neerzetten. Ze willen groeien en hebben de ambitie om meerdere showrooms in Limburg te gaan vestigen. Hoe ze dit gaan doen? Daar mag jij over meedenken!

De organisatie heeft de wens om het hele verkoopproces in kaart te brengen. Jij gaat tijdens jouw afstudeerstage aan de slag met het analyseren van het proces. Daarna kijk je waar er knelpunten zitten en vervolgens schrijf je een adviesplan om het proces te optimaliseren. Hierin komen onder andere de volgende fases aan bod:
- bezoek showroom
- salesgesprek
- tekening en offerte
- werktekeningen voor de monteur
- debiteuren
- aftersales

Jij gaat kijken hoe de organisatie het verkoopproces beter kan structureren. Daarnaast zorg je er ook voor dat dit wordt opgevolgd binnen de organisatie.
Afstudeerstage sales en retail

Zo ziet jouw dag eruit

Naast het onderzoek kun je de organisatie met de volgende werkzaamheden ondersteunen. Je kijkt hoe de organisatie hun merk op een goede manier in de markt kan zetten. Ook hebben ze een nieuw softwarepakket voor het offerteproces. Jij gaat hiermee aan de slag en brengt KPI’s, zoals marge, rendement per verkoper en omzet in kaart. Mocht je het interessant vinden, dan kun je ook met de social media aan de slag.

Dit ben jij

- Commercieel
- Goede communicatieve vaardigheden
- Proactief

Over dit bedrijf

Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de interieurinrichting en dan met name voor badkamers en sanitair. Ze leveren bouwmaterialen voor veel nieuwbouwhuizen. Hierin werken ze veel samen met grote bouwbedrijven. Kopers van een woning kunnen in de showroom de badkamer van hun dromen uitzoeken. Het is een familiebedrijf en bestaat ruim 50 jaar. Momenteel groeit het aantal klanten weer en de toekomst ziet er veelbelovend uit. In totaal werken er 40 medewerkers binnen het bedrijf. Naast het sanitair zijn ze onlangs ook een winkel gestart met artikelen voor woninginrichting.

Jij komt te werken op het kantoor in Kerkrade. Hierbij krijg je goede begeleiding op HBO-niveau door de Manager Bedrijfsvoering.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel en familiair
local_bar
Je krijgt goede begeleiding