Afstudeerstage Procesverbetering SROI

Je gaat aan de slag met een SROI-plan

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf is een organisatie in de revalidatiebranche, hierbij zijn zij landelijk actief. Hierbij hebben ze veel te maken met gemeentes en andere overheidsorganen. De gemeentes vragen van hun partners vaak dat zij zich bezig met houden met maatschappelijk verantwoord ondernemen, waar SROI (Social Return on Investment) een onderdeel vanuit maakt.

Concreet betekent dit dat jouw toekomstige stagebedrijf dat een X% van een investering moet invullen door de inzet van personeel met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Jouw toekomstige stagebedrijf dient dit te verantwoorden aan de gemeentes waar ze mee werken. Deze verantwoording is soms wat lastig te realiseren. Verschillende gemeentes gebruiken vaak verschillende procedures. Hierbij komt kijken dat jouw toekomstige stagebedrijf vaak geen persoonsgegevens mag delen met de gemeente in verband met de AVG. Om het verantwoorden van de SROI in de toekomst vlotter te laten verlopen is het aan jou de taak om een efficiënte procesomschrijving op te leveren voor het aangeven van de SROI.

Zo ziet jouw dag eruit

Bij binnenkomst start je eerst even rustig op met een kop koffie. In overleg met je stagebegeleider bespreek je vervolgens wat je vorderingen zijn en hoe je het onderzoek het beste kan aanvliegen. Het prettige aan deze stage is daarbij dat jij je volledig op je onderzoek mag gaan richten en dat je in overleg met je stagebedrijf kan afspreken hoe je het onderzoek wil gaan insteken. Hierbij zal je een deel van het onderzoek op kantoor uitvoeren en je kan een deel van het onderzoek vanuit huis oppakken.

Voor het bedrijf is het van belang dat jij een heldere procesomschrijving oplevert. Als jij het interessant vindt om een extra component aan de opdracht te verbinden dan is dit mogelijk.

Dit ben jij

- Studie in de richting bedrijfskunde of HR
- Proactief en zelfstandig
- Analytisch sterk

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige afstudeerstage bedrijf werd ruim 40 jaar geleden opgericht als importeur van een bekend rolstoelenmerk uit Duitsland. Inmiddels zijn ze een landelijke toonaangevende organisatie met ongeveer 300
medewerkers. Producten die ze leveren zijn allerlei hulpmiddelen waarmee mindervaliden en senioren hun leven zo zelfstandig mogelijk in kunnen richten.

Het is een organisatie die vaak in opdracht werkt van de gemeenten en is als een van de weinigen in de branche stabiel gebleven in de afgelopen jaren. Met name de manier van denken en hun strategie is een van de belangrijkste redenen dat het goed is gelopen. Een bedrijf met een visie dus en die niet achterom kijkt maar juist naar voren!

De werksfeer kan getypeerd worden als goed en gezellig. Jouw stage begeleider is erg ervaren en weet ook goed hoe ze jou het beste kan helpen tijdens je afstudeerstage!
group
250+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Je kan je volledig op je onderzoek focussen