Afstudeerstage procesoptimalisatie

Je gaat een strategisch productieplan opzetten voor de internationale markt

Dit ga je leren

Je toekomstige stagebedrijf heeft onlangs een nieuw product ontdekt in Cuba. Ze gaan 100% biologische honing op de markt zetten in Nederland. Hiervoor is een strategisch procesoptimalisatieplan noodzakelijk zodat de import zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk uitgevoerd gaat worden.

In jouw afstudeerstage ga je aan de slag met het optimaliseren van de processen binnen jouw toekomstige stagebedrijf. Je kunt hierbij denken aan een analyse van de huidige processen, faalkosten, risico’s en kwaliteit en het interviewen van medewerkers.

Aan de hand van je analyse bepaal je de manier waarop het proces gaat plaatsvinden van ton naar potje. Jij gaat een rapport schrijven met daarin jouw advies voor een procesoptimalisatie. De organisatie gelooft in de blauwe oceaan strategie en aan jou de taak om dit proces uitvoerbaar te maken.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw afstudeerstage zal zowel op locatie zijn als vanuit thuis, middels de dan geldende corona-maatregelen wordt het thuiswerkbeleid vastgesteld. Jij gaat jouw frisse en kritische blik inzetten om de een gedegen marktonderzoek uit te voeren. Jouw internationaal marktonderzoek gaat het verschil maken voor de organisatie

Jij wordt begeleid door één van de medewerkers die zich bezig houdt met de import van materiaal en producten. Jij zal twee dagen per week werkzaamheden verrichten die ondersteunend zijn aan jouw onderzoek, de overige drie dagen heb je de tijd voor het onderzoek.

Dit ben jij

- Technische bedrijfskundige achtergrond
- Je bent gedreven, nuchter en je hebt een hands on mentaliteit.
- Je beheerst de Engelse taal
- Je bent commercieel, communicatief vaardig en analytisch

Over dit bedrijf

Jouw afstudeerbedrijf is eigenaar van bedrijven in 9 verschillende landen overal ter wereld met het hoofdkantoor in de buurt van Breda. Ze zijn gespecialiseerd in de verkoop van voertuigen voor zowel de Nederlandse markt maar ook internationaal.

Ze hebben ook medewerkers in Cuba zitten. Het is een internationale organisatie gericht op de verkoop van vervoermiddelen en meer. Voor je afstudeeronderzoek zal je niet bezig zijn met vervoersmiddelen maar juist met een product dat gefabriceerd wordt in Cuba.

Je krijgt bij dit bedrijf zeer goede begeleiding op HBO niveau (men is zeer ervaren met HBO afstudeerstudenten) en je ontvangt een prima stagevergoeding. Daarnaast liggen er mogelijkheden om na een goede stageperiode aan te blijven in vaste functie!

Het bedrijf is vrijwel niet te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is noodzakelijk! Daarvoor is uiteraard reiskostenvergoeding aanwezig.
group
5+ medewerkers