Afstudeerstage online marketing

Optimaliseren van de website/webshop

Dit ga je leren

Jouw toekomstige stagebedrijf wil zichzelf online graag beter profileren en daar ga jij hen tijdens jouw afstudeerstage mee helpen. Zo ontvangt de organisatie jaarlijks a 35.000 unieke bezoekers per jaar die gemiddeld voor het grootste gedeelte van de omzet zorgen. De webshop van de organisatie is geïntegreerd in de website en dat is direct een mooie brug naar het onderzoek.

Het stagebedrijf wil namelijk onderzoeken hoe de webshop geoptimaliseerd kan worden, waardoor de online omzet verhoogd kan worden. Is het bijvoorbeeld een optie om een aparte webshop in de markt te zetten met een eigen domeinnaam en tone of voice? Of is het beter om de webshop in de website geïntegreerd te houden? Want men wil bijvoorbeeld ook voorkomen dat een eventuele nieuwe webshop gaat concurreren met de huidige website.

Zo ziet jouw dag eruit

Tijdens deze afstudeerstage zal je in verband met Corona veelal thuis komen te werken, waarbij jij 1 a 2 dagen per week naar kantoor komt om te overleggen. Je zal tijdens deze afstudeerstage a 50% van de tijd besteden aan het onderzoek en de overige tijd zal je fungeren als marketeer. Dit zijn werkzaamheden die direct ondersteunend zijn aan jouw onderzoek, jouw meewerkstage heb je immers al afgerond.

Dit ben jij

* Ervaren met website-marketing
* Klantgericht, analytisch, creatief en zelfstandig
* Je kan overweg met Google Analytics, Google Adwords, SEO en Wordpress
* Je wil werken in een klein bedrijf
* Je durft deze verantwoordelijkheid op jezelf te nemen

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf van 6 FTE maakt onder andere labels en plaatjes voor de industrie, graf- en oorlogsmonumenten en bijzondere gelegenheden. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als professioneel, informeel, gezellig en resultaatgericht. Je zal tijdens de stage komen te werken onder de eigenaar (HBO) van de organisatie, waarbij jij de online marketing kennis zal meebrengen. Tevens werkt de organisatie samen met een SEA bureau.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding. Daarnaast is het bedrijf goed te bereiken met het openbaar vervoer. Echter wanneer je uit het zuiden van het land komt kan een auto nodig zijn.

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.
group
5+ medewerkers
mood
Betrokken en informeel
local_bar
Zij staan te springen om jouw kennis!