Afstudeerstage logistieke procesoptimalisatie

Jij gaat het logistieke proces optimaliseren!

Dit ga je leren

Gaat jouw hart sneller kloppen van logistieke processen? Kom jij uit Rotterdam en omgeving? En zoek jij per september 2022 een afstudeerstage? Lees dan snel verder!

In jouw afstudeerstage ga je aan de slag met het optimaliseren van het logistieke proces binnen jouw toekomstige stagebedrijf. Je kunt hierbij denken aan een analyse van de huidige processen, faalkosten, risico’s en kwaliteit en het interviewen van medewerkers. Aan de hand van je analyse bepaal je verbeterpunten en schrijf je een adviesrapport met daarin jouw advies voor een procesoptimalisatie. Het uiteindelijke doel is om het logistieke proces kwalitatief te verbeteren.

Naast de focus op het onderzoek kan het zijn dat er deels meewerktaken verricht moeten worden. Dit zal echter alleen zijn om het proces goed te leren kennen en zal in verband staan met het onderzoek. Je meewerkstage heb je natuurlijk al afgerond ;)

Zo ziet jouw dag eruit

Door jouw frisse blik als afstudeerstagiair kun jij het bedrijf helpen met het optimaliseren van de logistieke processen binnen het bedrijf. Hierdoor kun jij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. In dit bedrijf telt ieders mening, dus ook die van jou! Een kop koffie en een praatje met je collega’s is iets waar je de dag mee begint om rustig op te starten.

Vind je het leuk om processen te analyseren en er met jouw frisse blik naar te kijken? Zie jij het als een uitdaging om te zorgen voor een optimaal kwaliteitsbeleid? Kun je daarnaast met je enthousiasme ook de medewerkers overtuigen van het nut van jouw adviesrapport? Dan is dit zeker een geschikte afstudeerstage voor jou.

Dit ben jij

Je komt in een organisatie terecht die erg dynamisch is en waar dingen snel kunnen veranderen. Hierbij is het belangrijk dat je naast de onderstaande eigenschappen snel kan schakelen en goed kan anticiperen.

Daarnaast herken jij jezelf in de onderstaande eigenschappen:

- Ervaring met logistieke processen
- Enthousiast
- Proactief
- Zelfstandig

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de transport. Deze organisatie is een grote speler in hun branche en zijn actief in verschillende Europese landen. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je komt te werken op de afdeling logistiek met leuke collega’s. Zij houden zich bezig met logistieke werkzaamheden.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau (manager transport en logistiek) en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is redelijk te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto kan handig zijn. Indien nodig krijg je reiskostenvergoeding.

Daarnaast heeft de organisatie jarenlang ervaring met afstudeerders op hbo niveau.

Je krijgt meer informatie over het bedrijf als je onderdeel uitmaakt van de selectieprocedure.
group
50+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Kans op aanblijven