Afstudeerstage logistiek

Ga aan de slag bij een internationale organisatie en leer alles over logistiek

Dit ga je leren

Jij gaat tijdens jouw afstudeerstage aan de slag op de logistieke afdeling en gaat onderzoek doen naar het duurzaam inzetten van logistieke partners. Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in een niche markt en levert producten aan hotels over de hele wereld. Jij zal in een team met 5 andere medewerkers ervoor zorgen dat alle inkoop, opslag en uitgaande zendingen goed worden geregeld. Je kan jouw rol dan ook als projectmanager omschrijven. Omdat je te maken krijgt met internationale klanten en collega's is het bij deze stageplek belangrijk dast je goed Engels spreekt en schrijft. Daarnaast is het een pre als je al ervaring hebt in de logistiek en een basiskennis hebt over verschillende termen en werkzaamheden. Uiteraard verwacht de organisatie niet dat jij al alles weet, je bent er namelijk ook om te leren en een onderzoek uit te voeren!

Omdat het een redelijk groot bedrijf is, ongeveer 35 medewerker, zijn er meerdere onderzoeken mogelijk. Zoals eerder benoemd kan dit een onderzoek zijn naar de strategische inzet van bestaande leveranciers, maar er zijn ook meerdere vraagstukken op het gebied van procesoptimalisatie. Dit kan afgestemd worden aan de hand van jouw ervaring en interesse. Voor jou zijn al meerdere studenten afgestudeerd met een logistiek vraagstuk en het is dan ook zeker mogelijk om een verdeling van 60% meewerken en 40% onderzoek aan te houden. Door de goede begeleiding zal jouw scriptie dan ook echt van toegevoegde waarde zijn. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid dat je na je afstudeerstage aanblijft in de vorm van een bijbaan! Klinkt goed toch?

Jouw toekomstige stagebedrijf zit op 10 minuten lopen van station Warmond en is daarom goed bereikbaar vanaf Amsterdam, Leiden, Haarlem en Den Haag. Verder zit alleen het kantoor op deze locatie in Warmond, het magazijn waar alles vandaag wordt gestuurd zit ergens anders in het land.

Taken die jij zal gaan uitvoeren zijn:
- Meelopen logistiek projectmanager
- Samenwerken met inkoop en sales support
- Onderzoek uitvoeren dat impact maakt voor de organisatie
- Analyses uitvoeren

Zo ziet jouw dag eruit

Door jouw frisse blik als afstudeerstagiair kun jij het bedrijf helpen met het optimaliseren van de processen binnen het bedrijf. Hierdoor kun jij het bedrijf naar een hoger niveau tillen. In dit bedrijf telt ieders mening, dus ook die van jou! Een kop koffie en een praatje met je collega’s is iets waar je de dag mee begint om rustig op te starten.
Vind je het leuk om processen te analyseren en er met jouw frisse blik naar te kijken? Zie jij het als een uitdaging om te zorgen voor een optimaal kwaliteitsbeleid? Kun je daarnaast met je enthousiasme ook de medewerkers overtuigen van het nut van jouw rapport? Dan is dit zeker een geschikte stage voor jou.

Dit ben jij

✔ Enthousiast
✔ Zelfstandig
✔ Basiservaring met Excel
✔ Logistieke achtergrond

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de logistiek en er werken ongeveer 35 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als gezellig en informeel.

Je komt te werken op een afdeling met ervaren collega’s. Zij houden zich bezig met alle logistieke activiteiten van de organisatie.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Daarnaast staat jouw persoonlijk aangewezen StudentenBureau stage-coach standaard de gehele stageperiode voor je klaar voor extra hulp en begeleiding (denk aan onderzoeksvoorstel).

* Meer informatie wat betreft de organisatie, zal worden gedeeld wanneer je deel uitmaakt van de selectieprocedure.

Het bedrijf is goed te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is niet nodig.
group
20+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Ondernemen gezellige activiteiten