Afstudeerstage franchiseplan

Franchisemogelijkheden onderzoeken

Dit ga je leren

Jij gaat tijdens jouw afstudeerstage aan de slag met het schrijven van een franchiseplan. Dit komt voort uit de strategische plannen. In het franchiseplan richt jij je op de franchisemogelijkheden en de manier waarop de organisatie deze kan behalen. Op structurele wijze geef je aan hoe jouw stagebedrijf de eventuele franchise aan moet pakken en ook zal het plan de mogelijkheid bieden om de resultaten te evalueren. Dit plan schrijf je voor de hele organisatie en daarnaast vertaal je het in concrete activiteiten. In jouw franchiseplan komt het volgende aan bod:
- Doelstellingen (denk hierbij aan omzet, marges etc.)
- (Potentiële) klanten analyse
- Activiteiten, taken en verantwoordelijkheden in kaart brengen
- Evaluatiemomenten
Ook schrijf je een advies hoe de organisatie ervoor kan zorgen dat dit plan succesvol wordt uitgevoerd.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw dag begin je met een kopje koffie om vol frisse energie aan de slag te gaan. Jouw dag staat in het teken van het franchiseplan wat je oplevert, want het belangrijkste is natuurlijk dat jij het bedrijf helpt met een goed franchiseplan. Daarnaast kun je ook de social media kanalen van het bedrijf ondersteunen door het maken van content en deze te posten.

Dit ben jij

- Proactief
- Ambitieus
- Gedreven
- Enthousiast
- Zelfstandig
- Commercieel

Over dit bedrijf

Jouw toekomstige stagebedrijf is actief in de glasindustrie en er werken 8 medewerkers binnen het bedrijf. De sfeer binnen de organisatie is te omschrijven als informeel.

Je krijgt bij dit bedrijf goede begeleiding op HBO niveau en je ontvangt een prima stagevergoeding.

Het bedrijf is lastig te bereiken met het openbaar vervoer, dus een eigen auto is wel handig.
group
5+ medewerkers