Afstudeerstage Commerciele Economie of Communicatie

Je gaat een commercieel plan opstellen voor jouw stagebedrijf

Dit ga je leren

Je gaat tijdens jouw afstudeerstage aan de slag met een marktonderzoek. Ook liggen er mogelijkheden voor een marketingcommunicatieplan.

Voor een dynamische organisatie binnen de energiemarkt is Studentenbureau op zoek naar commerciële studenten.

Sinds een jaar of drie focust deze organisatie zich steeds meer op advies aan zakelijke klanten op het gebied van energiebesparing.

Vooral op het gebied van online marketing liggen er veel kansen en ruimte voor ontwikkeling voor dit bedrijf. Jij zult je dan ook voornamelijk bezig gaan houden met het spotten van online-kansen.

Ze zijn per direct op zoek naar slimme studenten die hun hierbij gaan helpen!

Zo ziet jouw dag eruit

Tijdens jouw afstudeeronderzoek ga je voornamelijk bezig zijn met je scriptie.

De organisatie merkt dat er veel mogelijkheden zijn op het gebied van online marketing. Er komen bijvoorbeeld veel leads en (aan)vragen binnen. Er is nog geen goede strategie of vormgegeven plan om dit in de toekomst te gaan verwezenlijken.

Het bovenstaande zal voor jou het belangrijkste doel zijn. Hoe gaat jouw stagebedrijf op deze manier de concurrentie aan met anderen? Welke kanalen kunnen ze hier het beste voor gebruiken? Welke stappen moet de organisatie zetten om hier succesvol in te zijn?

Samen met de directeur ga jij een commercieel georiënteerde opdracht vormgeven. Het bedrijf moet online steeds beter vindbaar worden voor hun klanten die voornamelijk binnen het MKB vallen.

Dit ben jij

Het bedrijf zoekt iemand die:
- Zelfstandig te werk gaat
- Online marketing interessant vindt
- Sociaal is
- Eerlijk en kritisch is

Over dit bedrijf

Het bedrijf is een innovatieve organisatie binnen de energiebranche. Ze focussen zich op advies op het gebied van energiebesparing aan zakelijke klanten.

Bij jouw stagebedrijf zijn ze aan het groeien en willen meer te weten komen over de markt en mogelijkheden. Het bedrijf is te omschrijven als innovatief en vlot. Het bedrijf werkt met veel andere organisaties samen en heeft in totaal ongeveer 200 personeelsleden in dienst. Op kantoor zelf zal je nauw samenwerken met 5 tot 10 collega's.

Dit bedrijf heeft al meerdere stagiairs in dienst gehad en zien dan ook de meerwaarde van de plannen die ze schrijven. Je zal op HBO niveau begeleid worden door de directeur/eigenaar van de organisatie.

Het bedrijf bevindt zich op de energiemarkt en geven vooral advies aan organisaties. Het uiteindelijke doel van jouw stagebedrijf is om andere bedrijven te helpen om kosten te besparen.

Het bedrijf is goed te bereiken met OV, een auto is daarom niet nodig.
group
5+ medewerkers
mood
Informeel
local_bar
Goede sfeer op kantoor