Afstudeerstage automatisering

Je gaat het bedrijf helpen met een automatiseringsproces

Dit ga je leren

Tijdens deze afstudeerstage ga je aan de slag met het optimaliseren van de processen binnen het stagebedrijf. Deze processen zullen met name in het teken staan van automatisering. Heb jij affiniteit met technische systemen en de inzet hier van? Dan zou dit wel eens een interessante afstudeeropdracht voor je kunnen zijn.

Op dit moment worden veel gegevens nog handmatig ingevoerd in een Excel bestand. Dit heeft met name te maken met hoeveelheden vis die aan de band worden verwerkt. Hoe veel komt er binnen? Hoe veel is er verwerkt? En hoe veel zou er volgende keer ingekocht moeten worden?
Dit zijn vragen die middels een goed lopend systeem beantwoord zouden moeten worden. Je krijgt veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar je zal ook de rest van de medewerkers mee moeten nemen in jouw project.

Zo ziet jouw dag eruit

Jouw technische kennis en verstand van processen komen goed van passen bij de uitvoering van dit project.

Je start iedere week met een overleg om er voor te zorgen dat alle neuzen in dezelfde richting staan. Er zit 5 man op kantoor, bij wie je iedere dag terecht kan met jouw vragen. Je zult in gesprek gaan met stakeholders en bedrijven in de omgeving en je vraagt bij het huidige personeel naar de gang van zaken op dit moment.

Nadat je dat gefilterd hebt, ga je aan de slag met de inventarisatie van systemen die dit probleem op zouden kunnen lossen. Kan je zelf iets bouwen wat hier goed van toepassing zou kunnen zijn? Helemaal super.

Het uiteindelijke doel is dat er minder tijd nodig is om dagelijkse gegevens te verwerken en sneller en beter inzicht te krijgen in relevante cijfers.

Dit ben jij

- Je werkt hard!
- Je hebt affiniteit met technische systemen doordat je hier al eerder mee hebt gewerkt.
- Bedrijfskundige of technische achtergrond.
- Je hebt de eigenschap anderen te kunnen enthousiasmeren.
- Zelfstandig en proactief. Je gaat niet zitten wachten tot je nieuwe taken toebedeeld krijgt, maar vraagt hier zelf om.

Over dit bedrijf

Het stagebedrijf waar je komt te werken is actief in de visindustrie. Zij zijn een groothandel die levert aan andere groothandels. Bij dit bedrijf wordt uitsluitend 1 vissoort ingekocht en doorverkocht aan de rest van Europa.

Er zit 5 man op kantoor, die zijn verantwoordelijk voor inkoop, verkoop, administratie, boekhouding en management. Daarnaast zijn er ook 20 man actief in de productie.
Jij zal nauw samenwerken met 4 van de 5 man op kantoor, maar zal veelal zelfstandig het project draaien.

Een eigen auto is handig, maar laten we samen kijken naar de bereikbaarheid van het bedrijf en de eventuele mogelijkheid om thuis te kunnen werken.
group
20+ medewerkers
mood
Hard werken, vooruit denken en graag willen
local_bar
Relatief nieuw pand